CryptoCoinsInfoClub.com

Pelaburan Bitcoin Malaysia

Pelaburan Bitcoin - Menjadi Kaya Dengan Kaedah Ini Dan Sekarang Saya Mendapat Lebih Dari 50,000 Rm Sebulan.

Pelaburan Bitcoin - Menjadi Kaya Dengan Kaedah Ini Dan Sekarang Saya Mendapat Lebih Dari 50,000 Rm Sebulan.

Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan. Bitcoin adalah pelaburan yang sangat berisiko berbanding mana-mana pasaran spekulatif dan bursa yang lain. Perkara penting yang anda mesti lakukan adalah berhati-hati dan ketahui selok-belok permainan bitcoin ini. Bitcoin, dicipta dan diperkenalkan oleh Satoshi Nakamoto dan mula memasuki pasaran pada tahun 2009. Namun, apakah yang dikatakan bitcoin itu? Bitcoin ialah mata wang digital atau cryptocurrency. Walaupun demikian, di Malaysia bitcoin tidak diiktiraf sebagai mata wang sama sekali. Implikasinya, jika anda ditipu kerana bitcoin dan melaporkannya kepada pihak polis. Pihak polis tidak mampu melakukan apa-apa melainkan mengambil aduan anda sahaja dan menyatakannya sebagai kes penipuan yang lain. Sesetengah negara mengharamkan penggunaan bitcoin dalam urusan jual beli dan transaksi seperti Venuzuala tetapi sesetengah negara mengiktirafnya seperti Jepun dan Swiss. Mereka mengiktiraf pembayaran perkhidmatan kerajaan menggunakan bitcoin. Setiap Negara mempunyai polisi masing-masing. Bitcoin boleh disimpan, dilaburkan, digunakan dan juga dicuri. Konsep bagi bitcoin, ia tidak boleh dicetak tetapi dilombong secara digital (bitcoin mining) dan tidak juga dimiliki mana-mana negara atau pun syarikat. Ia adalah bersifat digital. Bitcoin ialah mata wang digital bersifat decentralized. Membawa maksud bitcoin tiada financial regulator sebagaimana Ringgit Malaysia yang dikawal oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Oleh itu, bitcoin boleh ditamsilkan sebagai medium of exchange sahaja atau global payment system. Bermaksud bitcoin tidak mempunyai nilai dibandingkan dengan emas yang mempunyai nilai yang stabil dan sentiasa menjadi rebutan untuk memilikinya. Jadi and dinasihatkan untuk berhati-hati kepa Continue reading >>

Panduan Permulaan Untuk Pelaburan Matawang Crypto

Panduan Permulaan Untuk Pelaburan Matawang Crypto

Panduan Permulaan untuk Pelaburan Matawang Crypto Apabila penulismula terlibatdalam cryptocurrency (matawang crypto terma ini akan lebih digunakan dalam artikel kali ini) penulisseolah-olah hanyut di lautan besar yang tidak diketahui. Di mana harus penulismulakan? Apakah kata kunci yang berguna untuk dicari dan diingat? Apakah sumber berguna yang ada? Panduan pelaburan matawang cryptoini ditulis supaya hanya dalam masa 20 minit, anda akan tertarik untuk belajar tentang matawang crypto dan meneruskan perjalanan anda ke alam ini dengan lebih mudah.Anda sudah bersedia? Dengan peningkatan sumber berguna tentang teknologi blockchain yang bermula dengan Bitcoin, tidak hairanlah penerimaan matawang cryptojuga bertambah.Tajuk-tajuk artikel dan berita seperti Harga Bitcoin mencecah paras tertinggi sepanjang era baru ini dan lonjakan harga Ethereum mula didengari oleh orang ramai. Apa yang pasti adalah orang yang pernah ragu-ragu terhadap Bitcoin dan teknologi sebelum ini perlahan-lahan mula memahami dan semakin terlibat dengan dunia matawangcrypto. Semasa penulisan ini, jumlah modal pasaran seluruh ruang matawangcrypto ialah 30.9 bilion USD. Sedangkan ia adalah hanya 20 bilion USD empat bulan lalu. Apa yang anda rasa akan terjadi empat bulan dari sekarang? Anda mungkin pernah mendengar tentang Bitcoin dan altcoin. Bagaimana penamaan ini bermula adalah pada tahun 2011, apabila pemecahan Bitcoin mulai muncul di pasaran. Pecahan-pecahan, atau klon, di mana masing-masing mempunyai peranan dan kegunaan yang berbeza atau niche, bertujuan untuk menjadi lebih baik daripada Bitcoin. Sejak daripada itu, banyak matawang crypto baru telah muncul, mengikis dominasi pasaran crypto Bitcoin. Altcoin ini memperoleh bahagian dalam pasaran dan meningkat dengan mendadaknya. Sepuluh kali atau lebih Continue reading >>

Atm Bitcoin Pertama Di Malaysia

Atm Bitcoin Pertama Di Malaysia

PETALING JAYA: Mesin juruwang automatik (ATM) Bitcoin yang pertama di Malaysia muncul di Ipoh, Perak. China Press melaporkan 2 pemuda yang mengasaskan Pinkexc Sdn Bhd, mengimport mesin itu lebih setahun lalu dari Portugal dengan kos RM70,000. Sejak ATM itu beroperasi, ia mendapat sambutan daripada pelabur Bitcoin dengan purata 50 orang menggunakan mesin itu bagi menjual dan membeli mata wang digital itu setiap hari. Setiap pelabur biasanya mengeluarkan wang tunai RM200 hingga RM300 dengan purata urus niaga bulanan mencecah RM80,000 manakala urus niaga lebih RM500 pula perlu dibuat atas talian. Pengasas bersama Pinkexc, Fitry Daud dipetik China Press berkata, beliau mendapat idea mengimport ATM Bitcoin ketika melancong ke Jepun dan Korea di mana penggunaan mesin itu satu kebiasaan di negara berkenaan. Katanya, mereka kemudiannya mengimport dan meletakkan mesin pertama itu di Medan Meru Bestari, Ipoh. Beliau berkata, syarikatnya memperoleh keuntungan daripada jual beli Bitcoin seperti perniagaan tukaran wang asing. Katanya, ATM Bitcoin bukannya mesin pengeluaran wang, sebaliknya ia mesin jualan yang boleh jual beli mata wang digital itu. Demi mempopularkan penggunaan ATM Bitcoin di negara ini, Pinkexc giat mengemukakan permohonan kepada Bank Negara Malaysia (BNM) untuk ditempatkan di seluruh negara. Tetapi, BNM belum membenarkan kerana Bitcoin berada dalam senarai kelabu BNM, iaitu bukan urus niaga sah atau haram, katanya sambil menambah BNM perlu membenarkan urus niaga itu kerana sekarang zaman mata wang digital. Fitry berkata, Pinkexc sedang meningkatkan perisian ATM itu supaya mata wang digital lain seperti Ethereum, Bch, Lite dan Dash boleh menggunakan mesin itu untuk menjalankan urus niaga. November lalu, BNM dalam satu kenyataan berkata, tiada sebarang rancangan me Continue reading >>

Muamalat.my - Pelaburan Bitcoin: Harus Atau Haram? Atau... | Facebook

Muamalat.my - Pelaburan Bitcoin: Harus Atau Haram? Atau... | Facebook

Pelaburan Bitcoin: Harus atau Haram? Atau Scam? Banyak betul soalan sebegini dalam ruangan inbox. Sejujurnya saya akui, isu berkenaan bitcoin atau cryptocurrency perlu kepada kajian khusus sama ada peringkat master atau Phd. Namun ia memerlukan kepakaran yang tinggi dalam dunia digital dan sistem monetari Islam. Namun atas permintaan ramai untuk komen isu ini, di sini saya berikan beberapa idea asas tentang bitcoin. Terutama ditujukan khas kepada mereka yang terpengaruh dengan skim-skim pelaburan berasaskan bitcoin. 1. Bitcoin semakin popular dengan perkembangan teknologi IT dan komputer, khasnya dengan adanya teknologi P2P dan seterusnya membawa kepada teknologi blockchain yang menjadi asas kepada penggunaan bitcoin. 2. Bitcoin diterima umum sebagai mata wang cryptocurrency dan bitcoin bukan satu-satunya cryptocurrency yang wujud di dunia ini ada lagi pelbagai jenis lain seperti etherium, litecoin dan lain-lain. Bitcoin menjadi popular kerana permintaan terhadapnya dan penerimaan masyarakat cyber sebagai alat pembayaran. Bahkan sesiapa sahaja boleh cipta crypto currency sendiri, menggunakan asas blockchain technology, 3. Antara sebab utama menjadikan bitcoin diterima ialah kerana ia bersifat decentralized iaitu tidak dikawal oleh mana-mana autoriti kewangan, dan tidak perlu kelulusan mana-mana autoriti untuk pemindahan, namun ia dikawal oleh satu sistem public ledger yang dinamik untuk memastikan ia tidak diduplikasi atau 'dipalsukan'. 4. Hakikat mudah difahami, bitcoin ialah komoditi crypto yang biasa, tetapi apabila diterima umum sebagai alat pembayaran, maka jadilah ia mata wang internet. Bitcoin tidak didasari oleh apa-apa aset seperti emas dan perak, ia sama seperti wang fiat yang tidak didasari oleh apa-apa aset pendasar. Bezanya wang fiat diiktiraf melalui lega Continue reading >>

Bitcoin

Bitcoin

Setiap sistem matawang atau pelaburan mempunyai risiko tersendiri.Dibawah dijelaskan risiko bitcoin yang dirujuk dari laman Investopedia.com: Bitcoin beroperasi sebagai sistem mata wang dan pelaburan gaya ekuiti.Kerana Bitcoins tidak mempunyai nilai jaminan dan kerana sifat maya pemilikan Bitcoin, pembelian dan penggunaan Bitcoins membawa beberapa risiko yang wujud. Bitcoin adalah satu rangkaian penjual dan pengguna yang berinteraksi dan transaksi pengendalian pasaran melalui talian, digital yang "cryptocurrency."Bitcoins tidak dikeluarkan atau disokong oleh mana-mana bank atau kerajaan, tidak pula bitcoins individu berharga sebagai komoditi.Malah, salah satu sebab utama untuk pertumbuhan mata wang digital adalah bahawa mereka boleh bertindak sebagai alternatif kepada wang fiat negara dan mata wang komoditi tradisional seperti emas. Walaupun Bitcoin tidak direka sebagai pelaburan ekuitibiasa (tiada saham yang diterbitkan), sesetengah pelabur spekulatif telahtertarik dengan wang digital selepas ia dihargai pesat Mei 2011 dan sekali lagipada November 2013. Oleh itu, ramai orang membeli Bitcoin untuk nilaipelaburannya dan bukan sebagai alat pertukaran. Jika anda sedang mempertimbangkan pelaburan di Bitcoin,memahami risiko-risiko pelaburan yang unik: Risiko peraturan: Bitcoins adalah saingan kepada matawang kerajaan dan mungkin digunakan bagi urus niaga pasaran gelap ataupengelakan cukai. Kerajaan boleh berusaha untuk mengawal selia, menyekat ataumengharamkan penggunaan dan penjualan Bitcoins. Beberapa kerajaan telahmeletakkan ini ke dalam amalan. Risiko Keselamatan: Bitcoin pertukaran sepenuhnya digitaldan, seperti mana-mana sistem maya, berada di risiko daripada penggodam ,malware dan gangguan operasi. Jika seorang pencuri mendapat akses kepada cakerakeras pemilik Bitcoi Continue reading >>

Pelaburan Bitcoin Yang Tidak Memerlukan Modal

Pelaburan Bitcoin Yang Tidak Memerlukan Modal

Home Bitcoin Isu Semasa Umum Pelaburan Bitcoin Yang Tidak Memerlukan Modal Pelaburan Bitcoin Yang TidakMemerlukan Modal | Ramai di kalangan kita yang semakin berminat untuk membuat pelaburan di dalam matawang bitcoin yang semestinya tidak memerlukan modal walalupun seposen. Tidak semua pelaburan memerlukan modal yang besar untuk bermula di dalam pelaburan bitcoin yang semakin mengila di Malaysia apatah lagi dengan kecanggihan teknologi kini membuat ramai yang berminat untuk melakukanya. Jika ada di kalangan sahabat AM yang sudah lama di dalam pelaburan bitcoin ini pastinya sedia maklum bahawa bitcoin adalah mata wang digital yang tidak terikat dengan mana-mana mata wang di dunia malah tidak juga terikat dengan turun naik harga emas dunia. Pelaburan Bitcoin Yang TidakMemerlukan Modal Beberapa minggu lepas semasa AM berjumpa dengan pegawai yang menyelia AM di dalam bidang kerja hakiki ini. Beliau ada bertanyakan dengan AM mengenai pelaburan bitcoin yang tidak memerlukan modal. Katanya kita hanya perlu mining sahaja. Apa maksud mining di dalam pelaburan bitcoin? Persoalan itu menjadi pengenalan kepada AM untuk cuba mengkaji mengenai mining dan bitcoin yang ramai perkatakan. Bitcoin adalah crytocurrency atau matawang digital yang bersifat decentralized dan menggunakan teknologi blockchain. Sejujurnya AM juga tidak memahami apa maksud crytocurrency, decentralized dan blockchain. Secara mudahnya bitcoin ini adalah emas digital dan bukan seperti mana matawang yang ada sekrang kerana beberapa factor seperti nilai matawang berbeza mengikut Negara tetapi bitcoin adalah sama harga di seluruh dunia. Pelaburan Bitcoin Yang TidakMemerlukan Modal Matawang di cetak oleh Negara masing-masing tetapi bitcoin pula dilombong dan jumlahnya pula terhad sahaja. Oleh itu, bitcoin ini hampir sa Continue reading >>

Pelaburan Bitcoin, Adakah Ia Peluang Atau Musibah

Pelaburan Bitcoin, Adakah Ia Peluang Atau Musibah

Pelaburan Bitcoin, Adakah Ia Peluang Atau Musibah Dalam dunia kewangan, satu teknologi atau penemuan baru yang paling hipster setakat ini adalah Bitcoin. Mungkin anda pernah dengar pasal pelaburan Bitcoin, tentang status halal haram Bitcoin, scam Bitcoin, dan ada yang kaitkan Bitcoin dengan MLM. Ada yang sangat taksub dengan Bitcoin sehingga sanggup berhenti kerja. Anda mungkin pernah cuba google what is Bitcoin, dan jumpa ayat lebih kurang macam ini: Bitcoin adalah satu cryptocurrency atau matawang digital yang bersifat decentralized dan menggunakan teknologi blockchain. Agak-agak anda faham tak? Cryptocurrency? Blockchain? Decentralised? Teknologi-teknologi ini sebenarnya agak complicated even orang kerja IT pun pecah kepala juga nak faham. Tapi, cara paling senang untuk faham Bitcoin adalah dengan menganggap ia sebagai emas digital. Kenapa emas? Kenapa bukan macam duit ringgit (duit fiat)? Nama pun coin, duit lah tu kan? Macam ini. Sebab ia tak sama dengan duit Ringgit/Dollar adalah dari 3 segi: 1. Nilai duit berbeza ikut negara dan nilai dia bergantung kepada prestasi negara tersebut contoh, kalau negara perang, matawang akan jatuh. Tapi nilai Bitcoin dan emas sama di mana-mana dalam dunia ini. 2. Duit diuruskan oleh bank, Bitcoin diuruskan oleh pengguna sendiri (atau mungkin lebih tepat; oleh teknologi). 3. Duit boleh dicetak ikut keperluan, Bitcoin dan emas hanya boleh dilombong dan jumlahnya terhad. Jadi ia lagi mirip macam emas, berbanding duit fiat. Dan, ia menjadi platform terbaik jual beli di alam digital, sebab ia memang lahir secara digital dengan bertujuan untuk menjadi matawang digital. Persamaan dengan duit biasa? Keduanya boleh digunakan untuk beli barang atau servis yang guna sistem online (walaupun tak banyak lagi sistem/bisnes yang terima Bitcoin di Continue reading >>

Mata Wang Bitcoin: Halal Atau Haram?

Mata Wang Bitcoin: Halal Atau Haram?

EVOLUSI mata wang berubah dari barangan, kulit kerang, besi, emas, perak, kertas dan sebagainya. Apa yang dianggap berharga oleh masyarakat, maka itulah mata wang diterima pakai. Hari ini, timbul pula bitcoin yang sohor kini dan dikatakan, mudah serta senang diterima pakai dalam transaksi digital. Masyarakat heboh mencari hukum, sama ada halal atau haram bitcoin ini. Banyak pandangan yang dirujuk sama ada ulama dan pakar kewangan Islam. Pendapat yang diberikan nyata berbeza. Mufti Shawki Allam dari Mesir mengharamkan bitcoin atas dasar elemen perjudian. Ia juga membuka pintu kepada pengubahan wang haram. Pengarah Hal Ehwal Turki juga menyatakan, bahawa bitcoin adalah bertentangan dengan Islam kerana ia tidak dikawalselia. Ramai yang cuba untuk memahami kompleksiti kerana ia sesuatu yang baharu bagi semua orang. Kebanyakan pengasas mata wang digital berpendapat, logik adalah faktor utama. Sentralisasi mata wang menyebabkan banyak kesusahan dan peraturan maka mereka memilih sesuatu yang menyenangkan dan lari dari konsep tradisional. Peliknya, sehingga ke hari ini masih belum ketentuan siapakah pengasas bitcoin yang misteri di sebalik nama, Satoshi Nakamoto. Di mana puncanya dan apakah tujuannya masih menjadi tanda tanya. Bitcoin adalah salah mata wang kripto yang lahir secara digital. Digunakan sebagai mata wang untuk memastikan keselamatan sesuatu transaksi. Jadi, semua transaksi dijalankan menerusi kod. Tidak dikawal oleh mana-mana negara, nilainya ditentukan oleh masyarakat. Menariknya, kajian dari Forum Kewangan Islam 2016 (IMF) menunjukkan nilai bitcoin lebih tinggi dari minyak, emas dan euro. Menurut majalah The Guardian, terdapat 800 mata wang digital yang bernilai RM383 billion! Selain dari bitcoin, mata wang kripto melahirkan banyak lagi mata wang lain yang dike Continue reading >>

Cara Melombong Bitcoin

Cara Melombong Bitcoin

Melombong BitCoin menjadi fenomena apabila harganya mencecah lebih RM12,000 per unit. BitCoin merupakan matawang digital yang sah digunakan untuk membeli kebanyakan barang termasuk produk Microsoft. Jadi jangan bimbang jika ada orang kata BitCoin hanyalah satu konspirasi atau spekulasi untuk merancakkan ekonomi dunia yang makin terukkerana anda boleh cairkan BitCoin menjadi tunai ataupun produk. Ya, anda boleh cairkan BitCoin menjadi duit sebenar pada bila-bila masa jika anda bimbang BitCoin adalah satu penipuan (scam). Dalam post kali ini,saya akan berkongsi mengenai perkara asas tentang melombong BitCoin seperti bagaimana mahu bermula (hardware apa yang diperlukan), software apa yang digunakan, bagaimana ingin setup software tersebut,perkara-perkara asas tentangnya dan yang paling menarik,bagaimana anda boleh membuat duit dengannya. Ingat, semua software melombong Bitcoin ialah PERCUMA. Apa yang anda perlu bayar ialah hardware komputer sahaja. Ayuh mulakan bacaan,anda pasti terkejut betapa senangnya melombong BitCoin dan saya pasti artikel ini berbaloi untuk dibaca! (Gambar disediakan bagi memudahkan pembaca faham) Jika anda ada komputer yang mempunyai Graphic Card dan sambungan Internet yang stabil, anda sudah boleh mula melombong! Namun perkara yang perlu diambil kira ialah berapa banyak elektrik yang akan digunakan oleh Graphic Card untuk melombong. Adakah ianya berbaloi dengan pendapatan mingguan anda? Ya, semua Graphic Card boleh digunakan untuk melombong tetapi adakah hasil perlombongan itu lebih tinggi daripada kos melombong itu sendiri? Ramai daripada rakan-rakan saya mengira 6 bulan untuk mendapat pulangan modal untuk Hardware yang digunakan dan formula yang digunakan untuk mengira pendapatan mereka ialah seperti berikut; Hasil Lombong Bil Elektrik (Kos Hard Continue reading >>

Online Bisnes No.1 Dunia Dan No.1 Malaysia

Online Bisnes No.1 Dunia Dan No.1 Malaysia

Online Bisnes No.1 Dunia dan No.1 Malaysia Jana Bitcoin Setiap Jam!!! Hanya kepada yang berani sahaja.!!! contact us at via this page for faster response. KENAPA KAMI SANGAT TERUJA BERKONGSI TENTANG FUTURECOINS KEPADA ANDA...?? - Keuntungan dikreditkan setiap jam.. 0.16% setiap jam tanpa henti, setiap hari, 24jam sehari, 7 hari seminggu.. - Nak buka akaun, FREE.. Tiada sebarang caj untuk buka akaun, dan boleh digunakan serta merta.. - Ada masalah? Ada pertanyaan? Support team kami bersedia membantu anda 24/7 walaupun anda chat jam 3 pagi... - Modal besar x..? Hanya 0.001BTC shj, Atau Tak sampai *RM20 pun (Modal Minimun), Modal Maksimun tiada had. *Modal minimum mungkin berubah kerana naik turun harga bitcoin FUTURECOINS telah dilancarkan pada JUNE 2017. FUTURECOINS adalah satu platform MINING Crypto-coin dan membuat perniagaan CryptoCurrency . Modal kita ditukar ke dalam bentuk Bitcoin (BTC) dan digandakan (compounding) dengan system MINING dalam platform FUTURECOINS. Profit setiap JAM 0.16% , SEHARI 3.84% . Kita boleh gandakan Bitcoin selepas DEPOSIT permulaan,! (Tidak Menaja Tetap Dapat Profit Harian )* Boleh tubuh team group FUTURECOINS jika sudah faham investment sendiri. ModaL Boleh Dikeluarkan Anytime,kekalkan modal simpanan untuk layak terima profit harian Withdraw Min 0.0005 per BTC anytime ,anywhere, tiada tempoh matang. LUNO, XAPO, COINBOX, ADVANCE CASH, WIREX, BLOCKCHAIN, BLOCK.IO, dan sebagainya... Tunggu apa lagi.. Jom daftar sini--> FUTURECOINS Kemudian Klik butang 'Sign Up' dalam web itu untuk buka akaun FREE anda.. FUTURECOINS ADALAH SIMPANAN BITCOIN + AFFILIATE + MINING SETIAP JAM, BUKAN BIZ CARI ORANG ATAU JUAL BARANG MACAM MLM ATAU BISNES ONLINE Paling rapat yang saya boleh gambarkan FUTURECOINS ini adalah seperti ASB. Maknanya kita DEPOSIT dan dalam Continue reading >>

Bitcoin Di Malaysia: Menjana Pendapatan Dengan Pelaburan

Bitcoin Di Malaysia: Menjana Pendapatan Dengan Pelaburan

Bitcoin di Malaysia: Menjana pendapatan dengan pelaburan Apa itu Bitcoin? Apakah yang dikatakan bitcoin itu? Peluang menjadi kaya cepat dengan pelaburan Bitcoin Bitcoin(BTC) adalah revolusi mata wang digital baru dan merupakan rangkaianpembayaran. Ia telah mengubah cara orang melihat dan menggunakan wang. Ia wujudsepenuhnya di internet dan tidak terbentuk dalam bentuk fizikal. Berkonsepkanpembayaran rakan-ke-rakan atau lebih kenali peer-to-peer (P2P), bermaknatransaksi mereka tidak melibatkan mana-mana pihak berkuasa seperti bank-bankpusat dan institusi kewangan lain. Bitcoinialah matawang digital pertama yangtelah dilancarkan pada tahun 2009. Setakat ini, terdapat lebih kurang 700matawang digital yang didagangkan, tetapi Bitcoin didagangkan di lebih 40 buahnegara di seluruh dunia. Status matawang digital bermaksud tiada wang kertasatau duit syiling yang akan dikeluarkan oleh kerajaan, sebaliknya, wang iniakan dijana sepenuhnya oleh komputer. Matawang dicetak oleh Negara masing-masing tetapi bitcoin pula dilombong dan jumlahnyapula terhad sahaja. Oleh itu, bitcoin ini hampir sama dengan emas fizikaltetapi lebih berada di alam maya. Bitcoinadalah satu rangkaian penjual dan pengguna yang berinteraksi dan transaksi pengendalianpasaran melalui talian, digital yang "cryptocurrency." Bitcoins tidakdikeluarkan atau disokong oleh mana-mana bank atau kerajaan, tidak pulabitcoins individu berharga sebagai komoditi. Malah, salah satu sebab utamauntuk pertumbuhan mata wang digital adalah bahawa mereka boleh bertindaksebagai alternatif kepada wang fiat negara dan mata wang komoditi tradisionalseperti emas. TujuanBitcoin ini dicipta adalah sebagai langkah alternatif untuk sebarang pembelianbarang secara online. Disebabkan dunia semakin maju dengan teknologi, makasemakin hari semakin

Hukum Pelaburan Bitcoin. Pelaburan Bitcoin Halal?

Hukum Pelaburan Bitcoin. Pelaburan Bitcoin Halal?

Hukum pelaburan Bitcoin di Malaysia: Bitcoin merupakan antara pilihan utama untuk pelaburan matawang digital! Apa itu pelaburan Bitcoin di malaysia: pelaburan Bitcoin Halal? Matawang Digital, atau Cryptocurrency, yang dahulunya kelihatan asing kini telah menjadi salah satu produk pelaburan popular untuk pelabur di Malaysia. Servis dagangan matawang digital bukanlah sesuatu yang baru, malah telah didagang di laman dagangan sejak sekian lama. Lebih 150 syarikat di seluruh dunia telah menggunakan matawang digital sewaktu membuat urus niaga. Bitcoin adalah satu bentuk mata wang digital, yang dicipta dan digunakan secara elektronik. Tiada siapa yang mengawalnya. Bitcoins tidak dicetak, seperti Dolar, Euro atau Ringgit Malaysia- Bitcoin yang dihasilkan oleh manusia menggunakan komputer di seluruh dunia, dengan menggunakan perisian untuk menyelesaikan masalah matematik. Bitcoin adalah crytocurrency atau matawang digital yang bersifat decentralized dan menggunakan teknologi Blockchain! Bitcoin telah melahirkan sebuah metode unik untuk mencatat semua transaksi keuangan yang terjadi tanpa perlu mengandalkan sistem perbankan yang ada. Teknologi tersebut dikenal dengan nama Blockchain. Tidak peduli seberapa berhasilnya mata uang digital ini, teknologi yang menggerakkannya itulah yang sangat penting. Blockchain merupakan sistem lejar elektronik awam yang menyimpan database data para pengguna. Intinya, database transaksi disimpan oleh banyak pihak atau komputer yang tersebar di jaringan itu sendiri. Bitcoin mempunyai potensi untuk membuatkan seseorang yang terlibat dalam pelaburan meraih keuntungan, tetapi volatility membuatkan nilainya tidak menentu. Sebagai langkah berjaga-jaga, wang yang anda tukarkan ke dalam bentuk crypto haruslah wang yang anda sanggup untuk kehilangannya. Mal

Patutkah Anda Melabur Dalam Bitcoin? | Comparehero.my

Patutkah Anda Melabur Dalam Bitcoin? | Comparehero.my

Di Malaysia, Bitcoin merupakan antara pilihan utama untuk pelaburan matawang digital, dengan 52.6% pelabur matawang digital menjadikannya sebagai alternatif pelaburan . Bitcoin ialah matawang digital pertama yang telah dilancarkan pada tahun 2009. Setakat ini, terdapat lebih kurang 700 matawang digital yang didagangkan, tetapi Bitcoin didagangkan di lebih 40 buah negara di seluruh dunia. Status matawang digital bermaksud tiada wang kertas atau duit syiling yang akan dikeluarkan oleh kerajaan, sebaliknya, wang ini akan dijana sepenuhnya oleh komputer. Bitcoin ialah kerana faktor kepantasan wang tersebut boleh bertukar milik tanpa nama (anonymously). Urusniaga boleh dilakukan tanpa perlukan identiti terbuka, tetapi masih lagi boleh dijejak dari pangkalan data dalam talian yang dikenali sebagai blockchain. Persepsi umum tentang Bitcoin dan matawang digital yang lain ialah berbeza dari saham ataupun bon, ia menawarkan pelabur di Malaysia peluang untuk pelaburan yang kurang berisiko dan lebih menguntungkan. Menurut laporan theSun, kebanyakan rakyat Malaysia membeli Bitcoin kerana: 5X 360 Rewards Points for Dining, Departmental Stores & Overseas spend Adakah Bitcoin dikawal selia di Malaysia? Sehingga kini, Bank Negara Malaysia masih belum mengeluarkan kenyataan tentang status undang-undang dagangan Bitcoin dan matawang digital yang lain. Namun BNM kini dalam perbincangan untuk menjalinkan kerjasama dengan Luno, syarikat startup Bitcoin untuk mengadakan bengkel serta sesi latihan mengenai subjek ini. Oleh itu, perkembangan yang positif boleh dijangkakan dalam hal ini untuk tahun-tahun akan datang. Buat masa sekarang, kekurangan pengawalan dan penyelian undang-undang di Malaysia mungkin menjadi penghalang untuk perdagangan Bitcoin. Oleh itu, sebaik sahaja kerajaan Malaysia me Continue reading >>

Apa Itu Bitcoin & Mengapa Ianya Bukan Sejenis Pelaburan

Apa Itu Bitcoin & Mengapa Ianya Bukan Sejenis Pelaburan

Apa Itu Bitcoin & Mengapa Ianya Bukan Sejenis Pelaburan Pernah dengar kawan-kawan sembang pasal Bitcoin? Tapi tahukah anda apa sebenarnya itu Bitcoin? Bitcoin adalah sebahagian daripada mata wang digital atau cryptocurrency. Ianya merupakan pembaharuan yang dibawa dek arus pembangunan teknologi, yang juga dikenali sebagai disruptive technology. Dan harus diingat bahawa Bitcoin bukanlah sebuah instrumen pelaburan. Ini kerana ramai orang telah mempunyai anggapan yang salah mengenai Bitcoin. Bitcoin Adalah Mata Wang, Bukan Untuk Dibeli Dan Disimpan Seperti yang kita tahu, mata wang digunakan sebagai pertukaran untuk transaksi jual beli. Sebagai contoh, di dalam Malaysia kita menjalankan transaksi menggunakan Ringgit Malaysia untuk membeli dan menjual sesuatu. Tetapi apabila kita hendak mengeksport barang pula, Ringgit perlu ditukar kepada US Dolar bagi menjalankan transaksi luar negara. Bitcoin bukanlah untuk dibeli ketika harganya rendah dan dijual pada harga tinggi seperti mana-mana medium pelaburan yang lain. Ini kerana nilai Bitcoin tersebut sangat tidak stabil. Terlalu banyak spekulasi di dalam Bitcoin, walaupun ia menggunakan konsep bekalan & perminataan atau supply & demand. Secara lumrahnya, apabila permintaan terhadap sesuatu benda adalah tinggi maka harganya pasti akan naik; dan juga sebaliknya. Jika hendak melabur, pilihlah pasaran saham, hartanah, amanah saham dan sebagainya yang mempunyai status patuh Syariah. Kalau kita rujuk kepada Wikipedia, nama Satoshi Nakamoto telah dikatakan mencipta Bitcoin dan itu bukanlah nama beliau yang sebenar. Paling peliknya Bitcoin hanya wujud di Internet dan tidak bersandarkan sebarang aset fizikal atau wujud di alam yang nyata. Memanglah Bitcoin boleh digunakan sebagai mata wang untuk membeli produk atau untuk membayar perkh Continue reading >>

Buat Pelaburan Bitcoin

Buat Pelaburan Bitcoin

Bitcoin Adalah Matawang Digital Yang Di Guna Pakai Di Seluruh Dunia Menggantikan Wang Fiat.., Boleh Di gunakan untuk Sebagai Simpanan / Tukaran Wang Fiat Seluruh Dunia / Jual Beli.., Sekarang Sudah Ada Lebih 600 Coins @ Matawang Digital.., Bitcoin adalah Coins Teras... Berfungsi Seperti Akaun Bank.., Tempat Kita Menyimpan Bitcoin.., Dimana Kita Boleh membeli dan menjual kepada komuniti atau Bank2 Tempatan seperti- MBB / CIMB / RHB & Sebagai Nya.., Juga Boleh membayar Apa Saja Pusat Jualan yang ada tanda ' Bitcoin Accepted..., Sekarang Di Malaysia Sudah banyak Pusat Jualan menggunakan Bitcoin sebagai Payment Method... Ethtrade Adalah Syarikat Trade & Mining Bitcoin & Coins2 yang lain.., Seperti mana Forex Company yang menggunakan Platform Jual Beli Currency.., Ethtrade juga menggunakan Platform Jual & Beli Coins . Platform seperti PoloNiex - Salah satu platform terbesar dalam urusniaga Jual Beli coins... Berpusat Di Hong Kong - Dimana Negara China adalah Kuasa Besar Dalam Membangun kan Sistem Fintech ( Mining coins seperti Ethreum ) . Ethtrade menawarkan Plan Simpanan & Pelaburan Serendah USD20 . Profit Sebulan Adalah Dalam Anggaran 15% - 25% . Anda Boleh memilih untuk menjadi Pasif Member & Aktif Member . sebarang pertanyaan dan aktifkan akaun, sila ke FB saya klik disini Setiap Bonus Boleh Kita Withdraw Jika Mencapai USD10... Anda Boleh Transfer Bitcoin Ke Akaun LUNO.. Selepas Itu Anda Boleh mencair kan Bitcoin Anda Pada Bank2 Tempatan Untuk menjadikan Tunai RM . Ini Adalah Cara bagaimana Orang Paling Kaya Dalam Dunia seperti Bill Gates melaburkan Tunai mereka . Jika orang paling Kaya pun nampak Peluang Ini , bagaimana Dengan Kita ?? Hanya Anda yang Boleh Berubah . In Shaa Allah , Kami Akan Cuba beri Percerahan & testimoni. sebarang pertanyaan dan aktifkan akaun, sila Continue reading >>

More in ethereum