CryptoCoinsInfoClub.com

Maybank Jual Bitcoin

50 Cent Secara Tidak Sengaja Berjaya Menjadi Jutawan Bitcoin

50 Cent Secara Tidak Sengaja Berjaya Menjadi Jutawan Bitcoin

50 Cent Secara Tidak Sengaja Berjaya Menjadi Jutawan Bitcoin Oleh Hairi Ariff Bisnes January 27, 2018, 2:48 AM Lama sebelum kripto wang menjadi bualan ramai, penyanyi rap tersohor 50 Cent pernah menawarkan pembelian album beliau yang dikeluarkan pada tahun 2014 menggunakan bitcoin. Memandangkan bitcoin pada ketika itu bukanlah sebuah fenomena yang besar seperti pada hari ini, penyanyi ini tidak menyangka penjualan album menggunakan medium kripto wang berjaya membuatkan beliau jutawan malah dikatakan beliau telahpun lupa mengenainya. Berdasarkan laporan daripada TMZ, 50 Cent dikatakan berjaya memperoleh 700 BTC melalui hasil penjualan album yang dibuat. Lebih epik, beliau baru sahaja sedar yang beliau merupakan jutawan bitcoin setelah menyemak jumlah kripto wang yang disimpannya tanpa sedar. Berdasarkan nilai bitcoin terkini jumlah yang dipegang 50 Centkini mencecah $7.75 juta (~RM30 juta). Jumlah yang dipegang kini sangat ketara berbanding empat tahun lalu dimana harga bagi 1 BTC bersamaan $662 berbanding harga kini yang ditawarkan pada harga $11,200. Penyanyi rap ini turut berkongsi kegembiraan beliau di laman Instagram miliknya. Siapa sangka penyanyi rap ini berjaya menjadi yang terawal menawarkan album menggunakan bitcoin dan hasil daripadanya telah menjadi pelaburan paling berbaloi buat dirinya. Kini 50 Cent mempunyai pilihan untuk terus menyimpan bitcoin miliknya atau menjualnya untuk mendapatkan wang tunai. Continue reading >>

Maybank2u.com - Maybank Gold Investment Account

Maybank2u.com - Maybank Gold Investment Account

Home > Investment > Gold & Silver > Maybank Gold Investment Account Secure your wealth and future with gold. As one of the worlds most precious commodities, gold remains to be a secure investment. Open an account with your trusted partner today! Potentially Better Returns: Opportunity for greater capital gain from the appreciation in gold price. Portfolio diversification: Gold provides a great way to diversify your investment portfolio. With MGIA you can start right away with an affordable initial purchase and subsequent investments. Better security: Provides a good hedge against inflation. Better Protection: Investments in Maybank Gold Investment Account are fully backed by physical gold deposited in Produits Artistiques Metaux Precieux (PAMP S.A) Click here for Maybank Gold Investment Account Product Features Enjoy the convenience of managing your Maybank Gold Investment Account (MGIA) online via Maybank2u.com. Click here for details. Purchase with Maybankard Debit and Credit Card You can now buy gold with your Maybankard Debit and Credit Card *(Visa and MasterCard) at selected Maybank branches. *There will be no TreatsPoints earned from any purchase of gold with Maybankard Debit or Credit Card Click here for Frequently Asked Questions (FAQs). Click here for list of Participating Maybank Branches. Continue reading >>

Cara Keluarkan Bitcoin Ke Dalam Maybank

Cara Keluarkan Bitcoin Ke Dalam Maybank

* HANYA KEPADA MEREKA YANG INGIN TAHU MENGENAI APA ITU BITCOIN & CARA MUDAH BUAT DUIT MELALUI BITCOIN SAHAJA! Untuk respon @ info lebih lanjut, anda boleh terus melayari link cara mudah buat duit dengan bitcoin untuk diri anda sendiri tanpa menaja sesiapa dibawah ini : Rujuk dibawah ini bagi mendapatkan panduan cara beli bitcoin melalui coinbox : *Jika belum berdaftar dengan coinbox, anda boleh daftar DISINI Beberapa perkara yang perlu anda tahu mengenai coinbox : 1 Apabila anda telah beli bitcoin dari sistem, amaun bitcoin anda akan secara automatik masuk kedalam acc coinbox anda ( Masa yang diambil antara 10 minit hingga 2jam ). 2 Caj lebih tinggi dikenakan oleh coinbox berbanding wallet bitcoin yang lain. 3 Sekuriti yang baik terdapat dalam sistem coinbox iaitu anda boleh set verify melalui SMS sebelum mendapat akses penuh keatas acc coinbox anda. 4 Urusan jual beli bitcoin dibuat dalam matawang RM. 5 Menggunakan bank utama tempatan iaitu MAYBANK & CIMB untuk tujuan pembayaran & penerimaan hasil jual beli bitcoin anda! 6 Sistem support yang beroperasi secara 24/7. Kini anda mempunyai pilihan untuk wallet bitcoin anda! Pilih wallet bitcoin yang anda rasa lebih sesuai dengan keperluan anda! Caj sedikit mahal tapi transaksi automatik apa salahnya kan. Continue reading >>

Belajar Beli Bitcoin Dengan Selamat | Your Safest Guide

Belajar Beli Bitcoin Dengan Selamat | Your Safest Guide

Step 1. Dapatkan Bitcoin Wallet dan Adress Langkah pertama untuk membeli bitcoin adalah mendapatkan Bitcoin Wallet untuk menyimpan bitcoin yang akan anda beli nanti. Wallet berfungsi seperti bank akaun anda. Bitcoin wallet membolehkan anda menyimpan bitcoin dengan selamat dan juga menghantar dan menerima bitcoin dari orang lain. Setiap wallet mempunyai adress atau alamat yang unik ( seperti nombor akaun bank anda ) dan melalui adress ini ada boleh menghantar dan menerima bitcoin serta membeli dan menjual bitcoin Wallet bitcoin yang bagus mempunyai address dan QR code untuk discan semasa melakukan transaksi bitcoin. Dengan QR code akan mengelakkan kesalahan dalam meletakkan bitcoin address kerana bitcoin address sangat panjang seperti ini :17d5og54556NQo21AGsdgfssdgsjr1usviF4c2 MendapatkanBitcoin Wallet sangat mudah kerana kebanyakkan penyedia bitcoin wallet hanya memerlukan anda mengunakan email address anda sendiri. Mempunyai wallet bitcoin sendiri hanya mengambil masa beberapa minit dan anda sudah boleh membeli dan menyimpan bitcoin pertama anda. Blockchain.info merupakan penyedia bitcoin wallet yang mempunyai pelbagai fungsi. Sebagai permulaan, blockchain adalah tempat terbaik untuk mendaptkan wallet bitcoin percuma anda. Bitcoin Wallet ini boleh jadi software dalam komputer anda atau web-based service. Kedua-dua jenis wallet ini mempunyai kelemahan. Jika anda menyimpan bitcoin menggunakan wallet perisian dalam komputer rumah anda, sangat penting untuk anda melakukan backup berterusan. Ini akan menyelamatkan bitcoin wallet anda sekiranya hard-disk komputer anda rosak atau corrupted. Untuk web-based wallet pula, Bahaya dari Serangan atau Hacking dari segi keselamatan password dan security yang lemah dari anda sendiri. Anda tidak mungkin dijamin akan mendapatkan kemba Continue reading >>

Cara Melombong Bitcoin

Cara Melombong Bitcoin

Melombong BitCoin menjadi fenomena apabila harganya mencecah lebih RM12,000 per unit. BitCoin merupakan matawang digital yang sah digunakan untuk membeli kebanyakan barang termasuk produk Microsoft. Jadi jangan bimbang jika ada orang kata BitCoin hanyalah satu konspirasi atau spekulasi untuk merancakkan ekonomi dunia yang makin terukkerana anda boleh cairkan BitCoin menjadi tunai ataupun produk. Ya, anda boleh cairkan BitCoin menjadi duit sebenar pada bila-bila masa jika anda bimbang BitCoin adalah satu penipuan (scam). Dalam post kali ini,saya akan berkongsi mengenai perkara asas tentang melombong BitCoin seperti bagaimana mahu bermula (hardware apa yang diperlukan), software apa yang digunakan, bagaimana ingin setup software tersebut,perkara-perkara asas tentangnya dan yang paling menarik,bagaimana anda boleh membuat duit dengannya. Ingat, semua software melombong Bitcoin ialah PERCUMA. Apa yang anda perlu bayar ialah hardware komputer sahaja. Ayuh mulakan bacaan,anda pasti terkejut betapa senangnya melombong BitCoin dan saya pasti artikel ini berbaloi untuk dibaca! (Gambar disediakan bagi memudahkan pembaca faham) Jika anda ada komputer yang mempunyai Graphic Card dan sambungan Internet yang stabil, anda sudah boleh mula melombong! Namun perkara yang perlu diambil kira ialah berapa banyak elektrik yang akan digunakan oleh Graphic Card untuk melombong. Adakah ianya berbaloi dengan pendapatan mingguan anda? Ya, semua Graphic Card boleh digunakan untuk melombong tetapi adakah hasil perlombongan itu lebih tinggi daripada kos melombong itu sendiri? Ramai daripada rakan-rakan saya mengira 6 bulan untuk mendapat pulangan modal untuk Hardware yang digunakan dan formula yang digunakan untuk mengira pendapatan mereka ialah seperti berikut; Hasil Lombong Bil Elektrik (Kos Hard Continue reading >>

Jual Btc/bitcoin (maybank, Publicbank) - Carigold Forum

Jual Btc/bitcoin (maybank, Publicbank) - Carigold Forum

Saya ada >5 BTC (Bitcoin) untuk jual. PM kalau mahu beli BTC. Resources saved on this page: MySQL 13.64% All times are GMT +8. The time now is 02:52 PM. Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you. Continue reading >>

Cara Keluarkan Wang Dari Luno/bitx Ke Bank Tempatan

Cara Keluarkan Wang Dari Luno/bitx Ke Bank Tempatan

Home Info Berkaitan Wallet Bitcoin luno CARA KELUARKAN WANG DARI LUNO/BITX KE BANK TEMPATAN CARA KELUARKAN WANG DARI LUNO/BITX KE BANK TEMPATAN Mungkin sahaja anda telah menukarkan sejumlah bitcoin kepada tunai di Luno . Bitcoin -> Convert to MYR -> Withdraw ke Maybank/Cimb Jika anda ingin mengeluarkan dana dari akaun Luno anda ke akaun bank anda, anda berada di tempat yang betul. Perkara pertama yang utama: sila pastikan anda telah menambah butiran akaun bank anda supaya kita tahu di mana untuk menghantar dana anda. Pengeluaran dana dari Luno ke akaun bank anda Pergi ke laman AKAUN anda dengan mengklik dari menu sebelah. Pilih akaun mata wang tempatan anda dan klik pada WITHDRAW. Dari halaman pengeluaran, pastikan bahawa akaun bank yang betul dipilih dan masukkan jumlah yang anda ingin untuk withdraw. Masukkan pin daripada aplikasi Google Authenticator anda (jika diaktifkan) dan klik pada WITHDRAW. Nota: Pengeluaran akan diproses setiap hari dari Isnin hingga Jumaat, tidak termasuk cuti umum. Biasanya diproses 2-24jam. Sesetengah bank akan melunaskan bayaran dalam beberapa jam, dan sesetengah yang lain, ia boleh mengambil masa sehingga dua hari bekerja. * Had Pengeluaran sehingga 10 Bitcoin/24 jam. * Withdraw ke Maybank, biasanya diproses hingga 24 jam - 3 hari. * Withdraw ke Cimb, biasanya diproses dalam 3-5 hari. Makluman: Cuma informasi awal, admin belum pernah cuba.. nanti dah cuba baru admin update blog semula. insyaAllah Continue reading >>

(update) Bank Negara Is Not Coming Out With Cryptocurrency Exchange

(update) Bank Negara Is Not Coming Out With Cryptocurrency Exchange

(UPDATE) Bank Negara Is Not Coming Out With Cryptocurrency Exchange UPDATE 25 Nov, 943am: BNM has officially denied that it is going to establish a cryptocurrency exchange. More details below. Bank Negara Malaysia is looking to place cryptocurrency under more regulation next year. In addition to requiring people to report transactions converting cryptocurrency to cash, it is also said to be looking into appointing a official exchange for control over the digital currency. BNMGovernor, Tan Sri Muhammad Ibrahim, said that the new regulations are to prevent the abuse of the currency for criminal or unlawful means. As such all conversions of cryptocurrency (such as Bitcoin) to real money must be reported under theAnti-Money Laundering, Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act 2001 from January 2018. Allowing the central bank to monitor the flow of cash for any potential red flags. At the same time, the Malaysian Reserve has reported that BNM is in talks with Luno, one of the worlds biggest cryptocurrency exchanges in the world. The governing body is looking to appoint Luno as the sole official exchange in Malaysia. Providing a single point for transactions to be made. Should this happen, there is a chance that the government will impose the Goods and Services Tax on cryptocurrency transactions. ConsideringBitcoin was trading a 1BTC to RM33567.12 at the time of this story, it could quickly become a very expensive prospect for cryptocurrency investors. BNM has officially released a statement to clarify that it is not looking into establishing a cryptocurrency exchange in Malaysia. It is not appointing any external organization to engage in similar activity as well. MORE: Inno3D P102-100 Cryptocurrency Mining Graphics Card Spotted This is with referenc Continue reading >>

A Beginners Guide To Buying Ether In Malaysia

A Beginners Guide To Buying Ether In Malaysia

A Beginners Guide to Buying Ether in Malaysia I have been getting a lot of questions from friends on how to buy and safely store ether in Malaysia. I thought it would be helpful to write a step-by-step guide on buying and storing ether. Ether is the token behind Ethereum , the second largest blockchain by market capitalisation after Bitcoin. Created by Vitalik Buterin when he was just 22 years old, Ethereum was designed to be a decentralized smart contracts platform that can run more complex computer code that Bitcoin could not. Ethereum price has seen a massive price increase since its token sale (aka Initial Coin Offering) in July-August 2014. If you have purchased ether during the crowdsale, 1 bitcoin would have given you 2,000 ether which works out to an exchange rate of about 0.0005 BTC/ETH. Today (June 2017), ether is trading at around US$290 (roughly RM1,250) or roughly (0.1 BTC/ETH). The first step in acquiring ether is to first acquire bitcoin. You may buy bitcoin from these Bitcoin exchanges or marketplaces in Malaysia . There used to be two major exchanges which you can buy bitcoin in Malaysia - Luno and CoinHako . However, CoinHako has stopped its Malaysian operations from 10th February 2017 until further notice, so for the purposes of this guide, we will use Luno to acquire bitcoin. Luno (previously known as BitX) is a Singapore-headquartered Bitcoin exchange that has received over US$4 million in venture capital funding . Luno started out in South Africa and is a Bitcoin exchange focused on developing markets. To begin, head to www.luno.com and create an account as usual. Because bitcoin are financial assets, there is a certain amount of KYC/AML (Know-Your-Customer/Anti-Money-Laundering) procedures that you will need to undertake for Luno to identify you Continue reading >>

The Best

The Best "exchange For Malaysia"

Apa pendapat anda tentang exchange "Luno" dan "remitano"? Pada pendapat saya, Luno dan remitano merupakan antara paling senang untuk membeli bitcoin dan menjual bitcoin. Kelebihan "Luno" dan "Remitano" ialah boleh create wallet dan juga boleh deposit wang untuk membeli dan menjual bitcoin. Kedua-dua "exchange" ini antara yang paling mudah untuk membeli dan menjual bitcoin. Kelebihan Luno - senang untuk "deposit wang" ke dalam akaun, terus bid untuk membeli atau menjual bitcoin kekurangan Luno - harga pasaran bitcoin lambat turun berbanding "Remitano" Kelebihan Remitano - senang untuk membeli dan menjual bitcoin kerana mengikut harga bitcoin "current" kekurangan Remitano - perlukan persetujuan kedua belah pihak untuk membeli ataupun menjual bitcoin Apa pendapat anda tentang exchange "Luno" dan "remitano"? Pada pendapat saya, Luno dan remitano merupakan antara paling senang untuk membeli bitcoin dan menjual bitcoin. Kelebihan "Luno" dan "Remitano" ialah boleh create wallet dan juga boleh deposit wang untuk membeli dan menjual bitcoin. Kedua-dua "exchange" ini antara yang paling mudah untuk membeli dan menjual bitcoin. Kelebihan Luno - senang untuk "deposit wang" ke dalam akaun, terus bid untuk membeli atau menjual bitcoin kekurangan Luno - harga pasaran bitcoin lambat turun berbanding "Remitano" Kelebihan Remitano - senang untuk membeli dan menjual bitcoin kerana mengikut harga bitcoin "current" kekurangan Remitano - perlukan persetujuan kedua belah pihak untuk membeli ataupun menjual bitcoin bagi aku luno lagi senang nk handle and kekurangan plak klau witdraw lambat .. remitano plak boleh la .. apps fon fun ada update class , kelebihan plak klu nk duit cepat masuk dalam bank ... remitano la tpi lagi senang nk buat untung kt luno .. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera to Continue reading >>

Memecah Kebuntuan 2 : Hadiah

Memecah Kebuntuan 2 : Hadiah

Part ni kena buat awal sebab kalau lambat rugi. So nak beli hadiah kena ada bajet. Ikut pulak tu hadiah apa nak beli. Now, saya dah decide nak hadiahkan Suunto Kailash, tapi saya tanak keluar duit banyak untuk jam ni. Sama seperti usaha Suunto Spartan saya tu, saya nak gunakan teknik yang sama. Sebelum tu, biar saya tulis dulu pasal Ethereum. Hari tu Ethereum jatuh teruk. Pernah naik paling tinggi USD400 pada 12 Jun 2017 dan menjunam turun serendah USD145 pada 16 Julai 2017. Ini semua ada faktor dimana : 1. Ethereum wallet ada yang kena hack, Coindash, sebanyak 7 juta lesap Sekarang, harga ETH semakin stabil sebab Bitcoin dah pun pecah 2, manakala cerita pasal wallet kena hack tu dah basi. In fact, melalui bacaan saya di web tertentu, telah ada signal untuk Ethereum naik semula. Ini screenshot dari web tersebut. Maksudnya dari 227 jadi 398 tu kira hampir 2 kali ganda naik. Cuma yang dia tak bagitau adalah bila. Harap dalam masa 11 minggu ni dia naik sampai 398 tu. Dan kalau jackpot, dia naik lagi sampai 600 (angan-angan). But anyway, harga semasa ETH sekarang semasa artikel ditulis adalah USD223. Sekarang mari kita pergi survey itu Suunto Kailash berapa harga dia. Suunto Kailashsaya tengok dalam USD850. Anjing punya mahal. Kalau convert dalam RM3655. Sekarangsaya ada RM1400. Duit ni tenant masukkan baru ni duit sewa rumah. Rumah tu kosong dah 3 tahun akhirnya ada jugak orang sewa lepas saya pergi sana dan azan dalam rumah. So now RM1400 ni saya nak jadikan modal. Kalau ETH naik 2 x ganda, so RM1400 saya akan jadi RM2800. Masih tak cukup RM3600. Takpelah. At least dah ada sikit. Tapi kalau saya beli melalui pakcik saya, dia ada contact boleh dapat 20% discount. So kalau RM3600 diskaun 20% so boleh dapat RM2900 ++. Kena tambah sikit oklah tu. Sekarangsayanak beli. Saya a Continue reading >>

Masalah Deposit Dan Withdraw Di Luno

Masalah Deposit Dan Withdraw Di Luno

11:14 PM in Berita , Cryptocurrency , Exchanger , mata wang digital , wallet bitcoin Pada 18 Disember 2017 yang lalu, Luno mengeluarkan notis bahawa mereka sedang menghadapi isu dengan BNM di mana mereka menghadapi masalah untuk urusan keluar masuk wang malalui bank Maybank mereka. Dari masa ke semasa, pihak Luno akan update sebarang progress mereka dengan pihak bank. Bukan sahaja Luno, beberapa exchanger lain yang menyediakan servis tukaran Bitcoin ke tunai direct dengan bank di Malaysia akan menghadapi masalah yang sama. Hal ini bukan bermakna Mata wang Digital atau Bitcoin tidak dapat digunakan di Malaysia, ia hanya sebagai langkah untuk memantau penggunaan mata wang digital Bitcoin ini di malaysia agar lebih telus (Ada 'masuk' = Telus) Masalah di Luno bukan lah masalah yang membabitkan Bitcoin, Tiada sebarang masalah dalam memindahkan Bitcoin sesama pengguna, ia hanya membabitkan isu di antara pengendali tukaran mata wang digital Bitcoin dengan Bank pusat Malaysia. Alternatif lain untuk berjual beli Bitcoin di Malaysia Sesiapa sahaja mampu mendapatkan Bitcoin tanpa bergantung kepada pihak ketiga atau Bank dan sememangnya itu adalah sifat Bitcoin. Selain membeli atau menjual bitcoin menggunakan pihak ketiga seperti Luno, anda masih boleh membeli atau menjual Bitcoin sesama pengguna Bitcoin sesuai dengan harga yang di persetujui. Ada penawaran ada permintaan, deal. Asalkan jangan tertipu. Sentiasa berurusan dengan pihak yang anda percayai seperti rakan rakan atau individu yang boleh anda track identiti mereka. Selain dari itu, anda masih boleh berjual beli Bitcoin melalui perkhidmatan Remitano. Remitano bersifat hampir sama dengan LUNO tetapi sedikit berbeza. Jika di LUNO, LUNO yang akan menguruskan transasksi jual beli Bitcoin, deposit ke akaun bank LUNO, dan terima Continue reading >>

Harga Bitcoin Malaysia Apa Yang Anda Perlu Ketahui

Harga Bitcoin Malaysia Apa Yang Anda Perlu Ketahui

Ingin membeli atau menjual Bitcoin? Harga Bitcoin Malaysia hari ini adalah: Dalam graf di atas, anda boleh melihat harga Bitcoin terkini untuk hari ini mengikut jam. Harga Bitcoin Malaysia akan berubah setiap minit mengikut bekalan dan permintaan. Lebih banyak orang yang hendak membeli bitcoin, maka harga bitcoin Malaysia akan meningkat. Sebaliknya, kalau banyak orang menjual bitcoin, maka harga akan jatuh. Harga Bitcoin Malaysia akan berlainan mengikut Bursa Bitcoin yang digunakan. Contohnya, di Luno harga mungkin RM80,000 satu Bitcoin dan di Bitcoin.com harga mungkin RM78,500. Ini kerana kebanyakan orang membeli and menjual Bitcoin di Bursa and berlainan. Oleh itu, anda perlu berhati-hati ketika mahu membeli ataupun menjual Bitcoin. Anda mesti mengikut harga di Bursa Bitcoin yang digunakan. Anda juga perlu mengambil tahu faktor-faktor seperti masa untuk transaksi bitcoin dan jumlah komisyen yang diambil oleh Bursa Bitcoin. Kalau anda membeli Bitcoin dengan matawang Amerika Syarikat (USD), anda perlu ada USD dahulu dan anda mungkin rugi kerana pertukaran wang. Kalau anda mahu membeli Bitcoin dengan Maybank , anda boleh menggunakan Bursa Bitcoin seperti Luno, Remitano ataupun Localbitcoins. Sebelum membeli bitcoin anda perlu mempunyai dompet Bitcoin. Kebanyakan Bursa Bitcoin mempunyai dompet sendiri, tetapi kalau anda ingin melabur dalam Bitcoin untuk jangkamasa yang panjang, lebih baik kalau anda mempunyai dompet Bitcoin sendiri (online ataupun offline). Mungkin anda sedang berfikir Kan baik kalau saya beli Bitcoin di satu Bursa dan jual di Bursa yang lain untuk mengait keuntungan? Sebenarnya, banyak pihak yang membuat sebegini. Ini dipanggil Arbitrage. Tetapi, seperti yang dikatakan tadi anda perlu mengambilkira faktor-faktor seperti masa untuk transaksi Bitcoin (sek Continue reading >>

Bagaimana Nak Beli Bitcoin?

Bagaimana Nak Beli Bitcoin?

Bagaimana Nak Beli Bitcoin? Ramai yang tertanya-tanya bagaimana nak beli Bitcoin? Sebenarnya sangat mudah nak beli Bitcoin, tak perlukan kemahiran teknikal pun. Salah satu caranya ialah anda boleh membuka akaun di Coinbase.com Coinbase menjadikan mudah untuk anda menukar matawang tempatan dengan Bitcoin. Di halaman ini, anda akan belajar cara membeli bitcoin dan menyimpannya dengan selamat di wallet. Langkah pertama ialah mendaftar akaun Coinbase. Ini akan memberi anda tempat yang selamat untuk menyimpan bitcoin anda, dan kaedah pembayaran mudah untuk menukar mata wang tempatan anda ke atau keluar dari bitcoin. Selepas anda mendaftar, sambungkan akaun bank anda. Anda perlu melengkapkan beberapa langkah pengesahan sebelum anda boleh menggunakan akaun tersebut. Apabila langkah pengesahan selesai, anda boleh memulakan pembelian. Selepas memulakan pembelian pertama anda, Coinbase akan melengkapkan pembelian anda dan menghantar bitcoin anda. (Jika ingin menjual, hanya buat perkara yang sama cuma langkahnya terbalik dari semasa membeli). Harga bitcoin berubah dari masa ke masa, jadi Coinbase akan menunjukkan kepada anda kadar pertukaran semasa sebelum anda membeli. Sebenarnya ada beratus-ratus tempat anda boleh membeli dan menjual Bitcoin. Caranya lebih kurang sama sahaja antara satu laman web dengan yang lain. Cuma anda perlu berhati-hati dengan laman web yang menipu. Anda boleh semak di sini Cara yang terbaik ialah dengan bertanya kepada yang berpengalaman. Salah satu laman web yang menyediakan platform membeli dan menjual Bitcoin yang banyak digunakan oleh rakyat malaysia ialah . 1) Di bahagian atas kanan laman web Luno terdapat butang Sign Up bewarna biru. Klik di situ. Masukkan alamat emel anda, pilih negara Malaysia dan tick pada kotak Captcha. Akhir sekali klik butang Continue reading >>

Bank Malaysia: Simpanan Dan Pengeluaran

Bank Malaysia: Simpanan Dan Pengeluaran

Sejak bulan Disember 2017, Luno tidak dapat memproses simpanan atau pengeluaran di Malaysia. Ini adalah disebabkan pembekuan sementara akaun kami. Industri mata wang digital merupakan industri baru yang masih belum mempunyai undang-undang pengawalan di kebanyakan negara, termasuk Malaysia. Namun demikian, Luno telah bekerjasama dengan kedua-dua pihak LHDN dan Bank Negara Malaysia (BNM) untuk membantu mereka memahami Luno dan industri mata wang digital secara meluas. BNM sudahpun mengeluarkan dokumen polisi ( policy document ) mengenai mata wang digital dan kelaporan yang harus dibuat oleh bursa mata wang digital seperti Luno. Sementara kami mengusahakan suatu penyelesaian untuk akaun bank kami dengan pihak Maybank, sukacitanya Maybank telahpun bersetuju untuk memproses pengeluaran pelanggan Luno secara berperingkat untuk beberapa bulan yang akan datang. 29 Mac 2018: Kami telah mula memproses pengeluaran tertunggak dengan Maybank. 23 April 2018:Kami menghidupkan semula butang Withdrawal, untuk membenarkan pelanggan meminta pengeluaran baru dari tarikh ini. 2 Mei 2018:Kami akan mula memproses permintaan pengeluaran baru dengan kaedah manual. Semua pengeluaran akan diproses secara berperingkat. Pengeluaran bernilai lebih tinggi akan diproses dahulu, diikuti dengan semua pengeluaran yang lain. Oleh sebab transaksi-transaksi akan diproses secara manual, pihak bank akan mengenakan caj perkhidmatan yang kecil untuk setiap transaksi. Jumlah pengeluaran yang perlu diproses adalah amat besar. Oleh yang demikian, kami meminta kesabaran dan jasa baik anda untuk memberikan pihak bank dan Luno masa untuk menyelesaikan tugas ini. Kami telah mula memproses pengeluaran tertunggak (yang telah diminta sebelum 28 Mac 2018) pada 29 Mac 2018. Pengeluaran sedang diproses secara berperingkat. Continue reading >>

More in ethereum