CryptoCoinsInfoClub.com

Jual Beli Ethereum Malaysia

Bitcoin Dan Ethereum Kini Lebih Mudah | Beli, Simpan, Dan Belajar Tentang Bitcoin Dan Ethereum Di Malaysia | Luno

Bitcoin Dan Ethereum Kini Lebih Mudah | Beli, Simpan, Dan Belajar Tentang Bitcoin Dan Ethereum Di Malaysia | Luno

Baru mengenal Bitcoin atau Ethereum? Pelajari lebih lanjut di Portal Pembelajaran Mengapa sangat banyak orang mulai berinvestasi di mata uang digital seperti Bitcoin? Pengguna Bitcoin di seluruh dunia mengirimkan uang ke teman dan keluarga, serta membeli barang online. Lebih murah, lebih cepat, dan lebih mudah daripada menggunakan uang biasa. Seperti internet, tidak ada satupun entitas yang mengontrol Bitcoin. Bitcoin menawarkan transparansi dan privasi. Anda diberikan kontrol sepenuhnya atas uang Anda. Orang membeli Bitcoin karena Bitcoin mirip seperti emas digital. Bitcoin adalah cara alternatif untuk menyimpan kekayaan, untuk diversifikasi portfolio, dan investasi jangka panjang. Belajar tentang Bitcoin dan Ethereum di Portal Pembelajaran kami Mengapa banyak orang di dunia memilih Luno? Kami adalah pelopor industri yang telah berdiri sejak 2013, memproses transaksi ratusan juta dollar, dan memiliki pelanggan setia di lebih dari 40 negara. Semua orang menyukai produk kami yang mudah digunakan. Kami menyediakan pengalaman Bitcoin yang terbaik untuk Anda, dari metode pembayaran lokal hingga layanan pelanggan yang tersedia dalam berbagai bahasa. Tim ahli kami telah bekerja di berbagai perusahaan dunia seperti Google, Amazon, Morgan Stanley, dan Barclays. Kami juga didukung oleh investor kelas dunia. Ketika kami mengatakan uang Anda aman, kami sungguh-sungguh. Kami telah membangun sistem keamanan Bitcoin yang canggih dengan kelas dunia, dan sistem kami tidak pernah diretas. Terima kasih banyak LUNO, aplikasi buat mencari rejeki bagi saya, yuk gan kita ramein trading BTC di LUNO, fiturnya lengkap & mudah. Suka sekali. Cukup verifikasi langkah 1, sudah bisa transaksi. Tetangga sebelah lebih rumit. Harga dan komisi juga bersaing. Lebih simpel. Recommended. Continue reading >>

Ethereum Carta Harga, Pasaran, Indeks, Berita - Investing.com

Ethereum Carta Harga, Pasaran, Indeks, Berita - Investing.com

Bagaimanakah untuk Memilih Tukaran Ethereum? Terdapat beberapa faktor yang perlu diambil kira apabila memilih tukaran matawang crypto untuk mula melabur dan berdagang. Faktor-faktor kritikal termasuk: yuran transaksi, ketercapaian, keadaan kecairan, reputasi, ketelusan dan malah negara di mana tukaran itu berada. Akhirnya, tidak ada tukaran yang betul atau salah untuk mula berdagang, tetapi anda amat digalakkan untuk mendapatkan maklumat secukupnya terlebih dahulu. 2007-2018 Fusion Media Limited. Semua Hak Cipta Terpelihara Pendedahan Risiko: Fusion Media tidak akan menerima sebarang liabiliti bagi kerugian atau kemusnahan akibat kebergantungan terhadap maklumat yang terkandung dalam laman web ini termasuk data, sebutan, carta dan isyarat beli/jual. Harap maklum dengan sepenuhnya berkenaan risiko dan kos yang berkait dengan dagangan pasaran kewangan, ia adalah salah satu daripada bentuk pelaburan paling berisiko. Dagangan matawang ke atas margin melibatkan risiko tinggi, dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Sebelum membuat keputusan untuk memperdagangkan tukaran asing atau sebarang instrumen kewangan lain anda perlu pertimbangkan dengan sebaik-baiknya objektif pelaburan anda, tahap pengalaman, dan citarasa risiko anda. Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya pada masa sebenar atau tepat. Semua CFD (saham, indeks, hadapan) dan harga Tukaran Asing tidak disediakan oleh bursa tetapi oleh pembuat pasaran, dan oleh itu harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga pasaran sebenar, yang bermakna bahawa harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Oleh itu Fusion Media tidak menanggung apa-apa tanggungjawab bagi kerugian dagangan yang mungkin anda alami hasil daripada menggunakan d Continue reading >>

Jual Beli Bitcoin Malaysia - Buy And Sell Bitcoins In Malaysia, With Cash And Online

Jual Beli Bitcoin Malaysia - Buy And Sell Bitcoins In Malaysia, With Cash And Online

Buy and sell bitcoins near you. Fast, easy and private. Freelance web designer and mobile app developer from Malaysia specialized in custom-built systems from backend to frontend. Exchange Bitcoin fast and securely. Protect your Bitcoin Trades with our Escrow Service. Complete a Bitcoin trade in just under 5 minutes. Jana pendapatan anda bersama bitcoin sekarang Anda ingin beli Supplements atau barangan dengan menggunakan bitcoin anda. Beli Bitcoin atau Ethereum dengan. Aplikasi terbaik dan aman. Luno dahulunya dikenali sebagai BitX muncul agak Point-of-Sale untuk menerima bitcoin untuk pembelian. Latest stable version of Bitcoin Core: Full Member Offline Activity: Why I Backed a Bitcoin Start-up. Why I Backed a Bitcoin Start-up http: Crypto Currency Live News http: Hero Member Offline Posts: Start Hunting Earn Ethereum. Hero Member Offline Activity: August 19, , Honeybooboo on August 19, , BTC is the product of our evolution and will be embraced by all of us. Forbes has a stable of bloggers that have relative independence on what they write about hence Jon Matonis using the platform for years. In this case though it seems like she's had to delete it, maybe because of conflict of interest from her Bitcoin investments? She's reposted it on LinkedIn: BPMich on August 19, , I can't read it in the cache either any other backup? I wanted to read it. A new financial order is emerging which will be radically more transparent than the system which has not fundamentally renovated itself since the crisis of On and on it goes. Its job is to back the industrialists of the day. If we look back at history, power has shifted from hierarchies to the common man with the help of productivity tools and access to finance. The source of power and wealth has always been property ownership. Continue reading >>

Cara Melombong Bitcoin

Cara Melombong Bitcoin

Melombong BitCoin menjadi fenomena apabila harganya mencecah lebih RM12,000 per unit. BitCoin merupakan matawang digital yang sah digunakan untuk membeli kebanyakan barang termasuk produk Microsoft. Jadi jangan bimbang jika ada orang kata BitCoin hanyalah satu konspirasi atau spekulasi untuk merancakkan ekonomi dunia yang makin terukkerana anda boleh cairkan BitCoin menjadi tunai ataupun produk. Ya, anda boleh cairkan BitCoin menjadi duit sebenar pada bila-bila masa jika anda bimbang BitCoin adalah satu penipuan (scam). Dalam post kali ini,saya akan berkongsi mengenai perkara asas tentang melombong BitCoin seperti bagaimana mahu bermula (hardware apa yang diperlukan), software apa yang digunakan, bagaimana ingin setup software tersebut,perkara-perkara asas tentangnya dan yang paling menarik,bagaimana anda boleh membuat duit dengannya. Ingat, semua software melombong Bitcoin ialah PERCUMA. Apa yang anda perlu bayar ialah hardware komputer sahaja. Ayuh mulakan bacaan,anda pasti terkejut betapa senangnya melombong BitCoin dan saya pasti artikel ini berbaloi untuk dibaca! (Gambar disediakan bagi memudahkan pembaca faham) Jika anda ada komputer yang mempunyai Graphic Card dan sambungan Internet yang stabil, anda sudah boleh mula melombong! Namun perkara yang perlu diambil kira ialah berapa banyak elektrik yang akan digunakan oleh Graphic Card untuk melombong. Adakah ianya berbaloi dengan pendapatan mingguan anda? Ya, semua Graphic Card boleh digunakan untuk melombong tetapi adakah hasil perlombongan itu lebih tinggi daripada kos melombong itu sendiri? Ramai daripada rakan-rakan saya mengira 6 bulan untuk mendapat pulangan modal untuk Hardware yang digunakan dan formula yang digunakan untuk mengira pendapatan mereka ialah seperti berikut; Hasil Lombong Bil Elektrik (Kos Hard Continue reading >>

A Beginners Guide To Buying Ether In Malaysia

A Beginners Guide To Buying Ether In Malaysia

A Beginners Guide to Buying Ether in Malaysia I have been getting a lot of questions from friends on how to buy and safely store ether in Malaysia. I thought it would be helpful to write a step-by-step guide on buying and storing ether. Ether is the token behind Ethereum , the second largest blockchain by market capitalisation after Bitcoin. Created by Vitalik Buterin when he was just 22 years old, Ethereum was designed to be a decentralized smart contracts platform that can run more complex computer code that Bitcoin could not. Ethereum price has seen a massive price increase since its token sale (aka Initial Coin Offering) in July-August 2014. If you have purchased ether during the crowdsale, 1 bitcoin would have given you 2,000 ether which works out to an exchange rate of about 0.0005 BTC/ETH. Today (June 2017), ether is trading at around US$290 (roughly RM1,250) or roughly (0.1 BTC/ETH). The first step in acquiring ether is to first acquire bitcoin. You may buy bitcoin from these Bitcoin exchanges or marketplaces in Malaysia . There used to be two major exchanges which you can buy bitcoin in Malaysia - Luno and CoinHako . However, CoinHako has stopped its Malaysian operations from 10th February 2017 until further notice, so for the purposes of this guide, we will use Luno to acquire bitcoin. Luno (previously known as BitX) is a Singapore-headquartered Bitcoin exchange that has received over US$4 million in venture capital funding . Luno started out in South Africa and is a Bitcoin exchange focused on developing markets. To begin, head to www.luno.com and create an account as usual. Because bitcoin are financial assets, there is a certain amount of KYC/AML (Know-Your-Customer/Anti-Money-Laundering) procedures that you will need to undertake for Luno to identify you Continue reading >>

Remitano Platform Pilihan Jual Beli Bitcoin Dan Ethereum | Noorizam Shah .net

Remitano Platform Pilihan Jual Beli Bitcoin Dan Ethereum | Noorizam Shah .net

Remitano Platform Pilihan Jual Beli Bitcoin dan Ethereum Dah.. korang jangan risau pasal nak jual atau nak beli Bitcoin. Selain Luno, korang boleh dapatkan bitcoin dengan beli di Remitano . Nak daftar akaun kat web Bitcoin Exchange ni, paling sempoi dan mudah giler. Paling cepat proses nak verify akaun. Dah korang boleh pilih user tempatan dari Malaysia untuk dapatkan Bitcoin dengan buat bayaran guna akaun bank tempatan. Kalau Luno, korang kena transfer duit ke Luno dulu. Tapi kalau denga Remitano ni, korang exchange terus direct dengan user. Aku dah test buat transaksi. Nampak cepat dan selamat. Payment semua akan di escrow dulu. Platform exchange ni sama macam LocalBitcoin. Kelebihan lain berbanding localbitcoin, korang boleh beli dan jual Ethereum juga. So kalau korang ada cryptocurrency Ethereum, boleh la pakai exhange kat sini. Ada ramai seller dan buyer yang cari coin kat sini. Korang daftar dulu, tengok dashboard dan proses step macam mana nak beli dan jual Bitcoin dan Ethereum kat Remitano . Apa yang aku tengok ada user Malaysia dan buat transaksi lebih RM4juta kat sini je. Giler dahsyat diaorang ni. Memang peminat tegar Bitcoin. Continue reading >>

Cara Beli Bitcoin Dan Ethereum Gunamaybank2u Dan Cimb - Isu Semasa - Semasa - Forum - Cari Infonet

Cara Beli Bitcoin Dan Ethereum Gunamaybank2u Dan Cimb - Isu Semasa - Semasa - Forum - Cari Infonet

setakat hari ini ,luno adalah satu2nya pintu gerbang utk tukarkan bitcoin ke RM dan RM ke bitcoin yang mempunyai syarikat berdaftar di Malaysia iaitu BitX Malaysia SDN. BHD . boleh pakai maybank dan cimb untuk fund atau tarik duit kita dari luno ke akaun bank kita. paling penting jangan lupa 2 way autentication.untuk keselamatan. disamping itu di Luno kita boleh generatekan wallet bitcoin seberapa banyak yg kita suka.. kalau taknak pakai yg luno sediakan boleh download sendiri (lebih selamat) wallet kita lebih selamat ada dalam pc kit kalau nak withdraw duit..anytime..luno charge 1%..duit akan masuk akaun bank kita.. .pastu pi la tekan kat ATM dan cukup haul jgn lupa bayar zakat.. localbitcoin.com urusan jual beli adalah selamat dimana tuan2 boleh beli dgn harga yang ditetapkan oleh penjual,boleh scroll cari harga yang berpatutan untuk hari tu..semua urusan dalam RM dan kebanyakkan menerima bayaran dari bank2 utama dimalaysia... Urusan jual beli dikawal oleh ESCROW dan sukar berlaku penipuan diantara kedua2 pihak..situasinya bergini.. A hendak menjual 1 BTC dgn harga RM13500..A telah mendaftar di localbitcoin.com. Untuk membuat posting jualan A wajib menyerahkan 1 BTC untuk dipegang oleh ESCROW..selepas A menyerahkan 1 BTC pada ESCROW iklan jualan A akan muncul dalam negara A tinggal... Sementara itu B yang telah mempunyai wallet BTC dan berminat dgn harga yang ditawarkan oleh A dan ingin membeli..selepas mendapat no akaun bank A contoh (maybank)..B menghantar wang masuk ke akaun B. Setelah A mengesahkan pada pihak ESCROW bahawa A telah menerima pembayaran dari B..maka pihak ESCROW akan menghantar 1 BTC ke akaun A. B kini memiliki 1 bitcoin BTC didalam walletnya. selepas beberapa bulan B ingin menukarkan BTCnya ke RM. Bagaimana caranya... selepas berjaya mendaftar dilu Continue reading >>

Beli & Jual Bitcoin Di Bitcoin.co.id

Beli & Jual Bitcoin Di Bitcoin.co.id

Bitcoin.co.id is an online platform where you can buy and sell Bitcoin, Ethereum Register now to gain the optimal experience in trading Digital Assets! 661,455 members are already on board. What are you waiting for? The place to buy and sell Bitcoin with Rupiah Bitcoin.co.id is the perfect place for you to buy and sell Digital Assets such as Bitcoin, Ethereum and Ripple in Indonesia. Trade easily and securely with Bitcoin.co.id with no worryweve got your back! Want to know more about Bitcoin? Click here With Bitcoin.co.id, you will be able to buy Bitcoin or other assets in less than an hour. We accept payment and deposit from any local bank in Indonesia. Exchange your Bitcoin or other assets to Rupiah instantly only with a few clicks! Your money will arrive in your bank account in one working day. Love to trade cryptocurrency and speculate on the Bitcoins price? Do it with us! We are online 24/7. Yes, even during holidays. Watch this video for our mission and vision! Support our movement as we embark together in a journey to build a bigger Bitcoin and Cryptocurrency ecosystem in Indonesia! Your account is protected with Multifactor Authentication, combination of e-mail and SMS verification with Google Authenticator pin requirement. These layers of security will guarantee that every transaction is signed and validated by no one other than yourself. You will only need one account to process any kind of Bitcoin transaction, whether it is to sell, buy, invest or trade Bitcoin. Bitcoin.co.id can be accessed easily through various types of devices, such as: PC, laptop, tablet and smartphones. Trade anywhere, anytime, instantly! Rupiah deposit can be processed instantly and Rupiah withdrawal will only take one working day before the money arrives in your bank account. Every B Continue reading >>

Jam : Beli Jam Dengan Harga Yang Lebih Murah

Jam : Beli Jam Dengan Harga Yang Lebih Murah

Jam : Beli jam dengan harga yang lebih murah Tak kira Suunto atau Garmin atau apa jua jam larian idaman kita semua, certain level of jam tu harga dia memang rasa nak terberak. Lebih-lebih lagi zaman ekonomi macam syaitan. Saya terfikir, adatak cara yang paling menjimatkan untuk beli jam baru yang harga dia gila itu? Ini semua dapat ilham semalam bila Suunto saya mula buat hal tanak sync dengan Strava dengan cara yang cepat. Lari 5 KM tapi masuk hanya 3.8 KM. Memang betul, setelah saya siasat, ia adalah berpunca dari saya tak update firmware Suunto saya itu. My mistake. Tapi ada satu lagi masalah dengan Suunto saya sebenarnya. Jam yang dah nak masuk 4 tahun ini mula ada masalah masa nak sync dengan Movecount. Dia semakin manja, sebab tiap kali nak sync, nak kena pegang kabel dia picit sikit. Bila saya perati kat belakang Suunto Ambit 2 Sapphire saya ni, saya dapati bulat-bulat besi yang menjadi connector kepada cable yang menghantar data, dah tak sama tinggi. Ibarat orang tua yang gigi dia dah tak sama, itulah feel dia yang saya rasa bila saya sentuh bulat-bulat besi connector ini. Gambar internet, rujuk pada besi bulat yang 4 tu Bukan setakat besi bulat ini sahaja, tapi, bulat pada cable USB jam saya juga dah agak rongak. Dibawah ini adalah gambar cable USB Suunto yang saya ambil dari internet. Tengok gigi kuning dia yang bulat tu. Lama-lama kalau tak jaga dia akan pendek, tercucuk ke dalam. Now. Alhamdulillah, Suunto saya masih lagi OK dan masih lagi berjasa dan berfungsi dengan baik. So far saya pakai 4 tahun ni ada masalah langsung dan hanya sekali sahaja mengecewakan saya masa di Tokyo hari tu dia gila, tak boleh detect speed larian saya. Tapi saya maafkan sebab bukan jam Suunto saya sahaja, sebab saya dengar yang pakai jam lain pun ada masalah yang sama which is m Continue reading >>

Buy Ethereum In Malaysia - Home

Buy Ethereum In Malaysia - Home

1) If you're confident into Ethereum investment and looking into long term profit. 2) You plan to buy something using Ethereum 1) We are trusted reseller of selling bitcoin & ethereum locally in Singapore/Malaysia. 2) You get ethereum immediately instead of waiting for wire transfer period, processing period, as well as saving all those transaction fees. 3)You don't have to go through the hassle for registering Ethereum Exchange website, We do the job for you as an Agent 4)Think of buying it? not sure how long to get your etheruem after payment? buy from us and you'll know it. from sending payment to receiving take less than 5min, longest 10min i assured.(when i'm contactable,almost 24/7) All Malaysia Major Banks like Maybank,Rhb Bank,Cimb Bank.. (contact us to get bank account details) Due to price flunctuating in the matters of MINUTES, we're unable to confirm the price at here.so please contact wayne whatsapp/sms @ +65-97599436 for the latest price . Visit only buyethereummalaysia.com or contact Wayne @ +65-97599436for purchasing of ethereum,do not respond to any other personal that claim to be us why are we trusted? any proven track record of trade ? Visit our Localbitcoins trade at we are the same person managing bitcoin trades in localbitcoins. To be sure and safe, you can always make btc order with Here is some of our feedback and bitcoins delivered time after payment received. check it out, and its just partial of it, we got more than 500+ positive feedbacks with 3000+ trade done . Continue reading >>

Mesito Review - Saingan Remitano & Localbitcoins

Mesito Review - Saingan Remitano & Localbitcoins

Baru-baru ini, warga Malaysia dikejutkan dengan berita yang akaun bank Luno dibekukan dan Lembaga Hasil Dalam Negeri telah mengarahkan supaya Luno menyerahkan maklumat peribadi dan rekod transaksi semua pelanggan mereka. Ini merupakan satu masalah yang dihadapi apabila menggunakan sistem pertukaran yang dilakukan melalui sesebuah syarikat & merupakan sebab kenapa saya memilih untuk menggunakan laman seperti LocalBitcoins dan Remitano untuk mendapatkan Bitcoin dan Ethereum. Hari ini saya ingin berkongsi satu lagi platform baru yang boleh dijadikan sebagai alternatif untuk membuat pembelian atau penjualan Bitcoin anda - Mesito.com Mesito merupakan sebuah platform yang menawarkan perkhidmatan jual beli Bitcoin secara Peer to Peer. Saya sendiri belum lagi menggunakannya untuk urusan jual beli Bitcoin, tetapi saya telahpun mendaftar sebuah akaun di situ untuk tujuan review ini. Google Authenticator untuk meningkatkan kadar keselamatan (security) akaun. Deposit ke wallet Bitcoin Mesito adalah percuma. Dua pilihan withdrawal fee - 170 satoshi atau 128 satoshi per byte. Setiap urusan jual beli dikenakan fee yang rendah. 0.0003 BTC untuk setiap transaksi. Cuma boleh digunakan di Singapura dan Malaysia Belum cukup ramai seller dan aktiviti jual-beli berlaku. 0.001 Btc untuk processing fee untuk setiap pengeluaran, belum termasuk withdrawal fee. Belum ramai seller menjual Bitcoin di sni. Mesito merupakan satu lagi alternatif bagi anda yang ingin menjual atau membeli Bitcoin secara peer to peer. Gunakan dengan berhati-hati dan pastikan anda faham terms & condition mereka sebelum memulakan urusan jual beli di laman web berkenaan. Continue reading >>

Beli Ethereum Gold (etg) Cara Mudah

Beli Ethereum Gold (etg) Cara Mudah

Home Blog Beli Ethereum Gold (ETG) Cara Mudah Semakin hari semakin banyak matawang digital cryptocurrency baru diperkenalkan. Dan Bitcoin tetap merupakan krypto yang terus kekal menunjukkan prestasi kenaikkan harga tanpa henti. Dan semua matawang digital selain Bitcoin (Altcoin) mahu menjadi seperti Bitcoin. Maka terhasillah Ethereum, Dash, Monero, Deuscoin , Dogecoin , PitisCoin dan sebagainya. Kalau Bitcoin kini sudah berpecah membentuk Bitcoin Cash dan juga Bitcoin Gold. Bagaimana pula dengan Ethereum? Ethereum adalah matawang krypto kedua terbesar dan terpopular di dunia. Kini selain Ethereum, kita sudah ada Ethereum Dark. Dan yang paling terbaru, anda berminat untuk memiliki dan membeliEthereum Gold pula? Kalau mengikut trend dan tradisi Bitcoin. Penghasilan Bitcoin Cash dan juga Bitcoin Gold memberi peluang kepada orang ramai untuk memiliki Bitcoin dengan harga yang lebih mampu milik. Begitu juga dengan Ethereum. Ketika artikel ini ditulis, harga Ethereum adalah USD332.68 iaitu sekitar RM1394. Sedangkan harga bagiEthereum Gold adalah USD 0.055 iaitu sekitar RM0.24 sahaja. Kalau anda ada duit bajet yang besar, lebih baik dapatkan Ethereum. Kalau tiada bajet, cuba cubalah anda dapatkanEthereum Gold pula. Harga terkini Ethereum Gold pada 14 November 2017 Kalau anda tanya saya, apakah matawang digitalEthereum Gold ini akan memberikan pulangan tinggi seperti Bitcoin Cash dan juga Bitcoin Gold? Saya katakan saya tidak tahu. Bitcoin sendiri berada di dalam kelasnya tersendiri. Jenama Bitcoin itu sendiri sudah sangat kuat. Kalau ada Bitcoin yang baharu pun ianya sudah pasti boleh mendapat permintaan dengan mudah. Jadi kita tidak boleh mengatakan yang anda pasti akan menjana untung jika membeli, menyimpan atau memilikiEthereum Gold ini. Website exchanger jual beli Ethereu Continue reading >>

Kumpul Ethereum Percuma Tanpa Modal

Kumpul Ethereum Percuma Tanpa Modal

Banyak laman web menawarkan Ethereum sebagai upah untuk melayari iklan berbayar atau tugasan-tugasan lain. Disamping itu, ada juga yang menawarkannya secara percuma secara berkala samaada setiap lima minit, setengah jam, sejam atau sehari. Ethereum(ETH) adalah matawang Cryptocurrency yangpaling popular selepas Bitcoin. Ianya juga berasaskan teknologi 'Blockchain' yang berkonsepkan lejer terbuka (open ledger), transaksi secara terus (pier to pier transaction) tanpa pihak ketiga (contohnya bank), transaction fee yang percuma dan tidak dikawal oleh Bank Negara. Ianya semakin digemari dan telah menjadi komoditi alaf baru global. Juga diramal yang ETH bakal mendominasi sebagai matawang internet kerana kelebihan kepenggunaannya yang lebih universal berbanding Bitcoin. Sebelum mendaftar dengan laman web yang mempunyai kidmat ini, anda perlu berdaftar dengan laman web yang menyediakan 'ETHWallet' dan mendapatkan no. akaun anda disana terlebih dahulu. No. akaun anda inilah yang akan digunakan untuk sebarang transaksi akaun. Sebelum menyertai skim seumpama ini, anda dinasihatkan untuk membaca tips-tips penting di SINI. Anda boleh membuka akaun ETH secara percuma di lama web yang menyediakan servis E-Wallet. Antara yang popular disenaraikan di SINI. Proses untuk menukar matawang konvensional ke ETH(membeli ETH) atau sebaliknya (menjual ETH) boleh di lakukan di SINI. Nilai RM yang ditukar dari atau ke Bitcoin adalah berpandukan nilai semasa pasaran. Setelah itu, anda boleh menyalurkan wang anda ke akaun PayPal anda atau terus ke akaun bank tempatan anda di Malaysia. Bagi yang ingin mencuba, berikut adalah senarai pautan laman web yang memberi ETHpercuma yang boleh anda sertai : Continue reading >>

Cara Beli Altcoin Dengan Binance Untuk Rakyat Malaysia

Cara Beli Altcoin Dengan Binance Untuk Rakyat Malaysia

Cara beli altcoin dengan Binance untuk rakyat Malaysia Setakat hari ini (Dec 2017), rakyat Malaysia hanya boleh beli Bitcoin dan Ethereum dengan menggunakan Ringgit dan local Bank Transfer. Antara platform untuk beli Bitcoin dan Ether yang paling popular adalah Coinhako , Luno dan Coinexy . (Boleh rujuk disini kalau nak register Coinhako). Coinexy ada paling banyak pilihan wang kripto, kerana selain Bitcoin dan Ethereum, kita boleh beli Doge dan juga Litecoin dari orang awam (tapi cara ini agak berisiko - beli atas risiko sendiri). Tapi untuk alt-coins atau wang kripto yang lain, tiada cara yang straightforward. Biasanya kita perlu beli Bitcoin/Ethereum dahulu dengan Coinhako atau Luno dahulu dan kemudian pindahkan Bitcoin/Ethereum tersebut ke laman web dagangan wang kripto global. Antara platform yang paling popular adalah Poloniex , Bittrex dan Binance . Saya hanya cuba Binance setakat ini. Jadi saya tunjukkan bagaimana untuk beli wang kripto lain dengan menggunakan Bitcoin di Binance . 2. Transfer duit dari bank ke akaun Coinhako - Pergi ke Wallet. Dekat bahagian Transfer Funds --> klik Deposit MYR - Anda akan dapat lihat maklumat nombor akaun Coinhako dan juga description. (sama macam bank transfer biasa). Ini akan ambil masa sehari bekerja sebelum wang di update dalam akaun Coinhako anda. *Pastikan anda meletakkan comment/reference/description waktu transfer sama seperti yang ditunjukkan disini supaya duit masuk ke akaun anda. - Bila wang telah diterima oleh Coinhako dan dimasukkan ke akaun anda, mereka akan hantar emel seperti ini. - Pergi ke bahagian Buy/Sell dan click Buy untuk mana-mana wang kripto yang anda mahu. (Anda perlu masukkan token dari Google Authenticator) - Pastikan jumlah wang yang nak dibelanjakan lebih banyak dari jumlah nilai wang kripto + fee Continue reading >>

Perjalanan Ethereum Classic Ke Ringgit Malaysia

Perjalanan Ethereum Classic Ke Ringgit Malaysia

Cerita pada kali ini adalah untuk menunjukkan pada rakan rakan baru crypto bagaimana saya mengeluarkan atau pun cash out simpanan crypto saya di dalam wallet saya. pada kali ini saya mengambil contoh Ethereum Classic (ETC) untuk saya cash outkan ke dalam Ringgit Malaysia untuk kegunaan harian saya. Saya biasa meletakkan crypto collection saya didalam wallet jaxx, exodus dan juga wallet crypto lain. pada kali ini saya menggunakan jaxx untuk mendemonstrasikan dari etc kepada Myr. Dalam popularity bitcoin pada hari ini, ada benda yang saya perasan berkaitan dengan miner fees yang saya rasa patot saya kongsikan. headline di atas adalah perkara dan sebutan yang sentiasa berlaku dalam kalangan masyarat pada tahun 2017 samada penggiat crpto, crypto trader, forex trader, media, BNM dan semua orang lah. apa yang pasti peningkatan harga bitcoin menarik minat semua orang. cuba bayangkan harga bitcoin pada hari ini, 70k myr. boleh buat beli Exora sebijik wo dengan 1 btc. jadi apa yang saya ingin nyatakan adalah di dalam peningkatan bitcoin, miner fees juga turut meningkat. Users can decide to pay a predefined fee rate by setting `-paytxfee=` (or `settxfee ` rpc during runtime). A value of `n=0` signals Bitcoin Core to use floating fees. By default, Bitcoin Core will use floating fees. Based on past transaction data, floating fees approximate the fees required to get into the `m`th block from now. This is configurable with `-txconfirmtarget=` (default: `2`). Sometimes, it is not possible to give good estimates, or an estimate at all. Therefore, a fallback value can be set with `-fallbackfee=` (default: `0.0002` BTC/kB). At all times, Bitcoin Core will cap fees at `-maxtxfee=` (default: 0.10) BTC. Furthermore, Bitcoin Core will never create transactions smaller than t Continue reading >>

More in ethereum