CryptoCoinsInfoClub.com

Harga Beli Bitcoin

Buat Duit Online Dengan Mesin Mining Bitcoin Dan Altcoin Di Malaysia!

Buat Duit Online Dengan Mesin Mining Bitcoin Dan Altcoin Di Malaysia!

Buat Duit Online Dengan Mesin Mining Bitcoin dan AltCoin Di Malaysia! Apa itu Bitcoin dan Mengapa anda perlu memiliki Bitcoin? Apa kata mereka yang BOLEH DIPERCAYAI mengenai BITCOIN? Ya! Masih ramai yang tidak tahu apa itu Bitcoin? Bitcoin merupakan satu bentuk mata wang digital dan ianya dicipta dan digunakan secara elektronik. Yang lebih utama adalah bitcoin tiada siapa yang mengawalnya. Bitcoin tidak dicetak, seperti Dolar, Euro atau Ringgit Malaysia. Bitcoin yang dihasilkan oleh manusia menggunakan mesin komputer (mining machine) di seluruh dunia, dengan menggunakan perisian untuk menyelesaikan masalah matematik. Ia adalah contoh pertama kategori wang yang semakin banyak dikenalisebagai cryptocurrency. Apa yang menjadikan bitcoin berbeza daripada mata wang biasa? Bitcoin boleh digunakan untuk membeli barang-barang elektronik. Dari segi ini, ia sama seperti Dolar, euro, atau Ringgit Malaysia konvensional, yang turut diniagakan secara digital. Walau bagaimanapun, ciri-ciri Bitcoin lebih istimewa berbanding dengan wang konvensional, adalah bahawa ia tiada institusi (decentralized). Tiada institusi tunggal mengawal rangkaian Bitcoin. Ini membuatkan sesetengah orang selesa & selamat dengan bitcoinkerana ia bermakna bahawa bank yang besar tidak dapat mengawal wang mereka.Ini yang membuatkan bitcoin sangat istimewa dikalangan penggemar matawang digital. Seorang software developer yang dipanggil Satoshi Nakamoto mencadangkan Bitcoin, dimana ianya merupakan sistem pembayaran elektronik berdasarkan matematik. Idea ini adalah untuk menghasilkan mata wang yang tidak dikawal mana-mana kerajaan pusat, transaksi secara elektronik, kepantasan transaksi serta-merta, dengan bayaran transaksi yang sangat rendah. Tiada sesiapa. Mata wang ini tiada fizikal dan tidak dicetak oleh bank p Continue reading >>

Monspace Dollar (msd)

Monspace Dollar (msd)

Bina Legasi Kekayaan Dengan Wang Digital Masa Kini Kisah Cryptocurrency Bitcoin. Dari $0.10 ke $5888.30... Ketahui cara untuk anda menjadi jutawan cryptocurrency.. Bitcoin adalah sejenis Cryptocurrency (Wang Digital) yang dibuat oleh Satoshi Nakamoto pada tahun 2009.Terdapat pelbagai jenis Cryptocurrency (Wang Digital) yang berlegar di seluruh dunia. Antaranya adalah BITCOIN, ETHEREUM, LITECOIN, DOGECOIN dan sebagainya. Dan paling dikenali ramai kini adalah BITCOIN (BTC). Ini kerana, pada awal perkembangan BITCOIN (BTC), Nilai BITCOIN dengan US Dollar hanyalah 1 BTC = $0.10 sen USD. Namun oleh kerana permintaan dan penawaran yang tinggi, nilai BITCOIN (BTC) telah meningkat naik, sehingga hari ini nilainya adalah 1 BTC = $5888.30 USD = RM 24,730.86. Kalau kira dari segi peratus, peratus kenaikan BITCOIN adalah sebanyak 5,888,200% dalam masa kurang 10 tahun. Ada ke pelaburan lain di luar sana yang mendatangkan pulangan lebih 5 juta peratus? Seseorang bernama Koch telah membeli 5000 Bitcoinpada tahun 2009 dengan harga RM98. Selepas 4 tahun, nilai 5000 Bitcoin tersebut telah menjadi RM3,800,000. Ini pula akaun salah seorang jutawan senyap cryptocurrency. Harga untuk 1 BITCOIN (BTC) dari mula pengeluarannya pada tahun 2009 hanyalah $0.10 sen USD, kini pada tahun 2017, harga untuk 1 BITCOIN (BTC) sudah mencecah$5888.30 USD = RM24,730.86. Pada tahun 2015 pula, nilai 1 BITCOIN (BTC) hanya RM 900 sahaja pada masa itu. Dengan modal RM 18K yang anda ada, anda boleh buat penyimpanan sebanyak 20 BITCOIN (BTC). Dan untung anda hari ini bersamaan RM 476,000!. Tapi malangnya nilai BITCOIN sudah terlalu tinggi,kalau anda ada RM 10K hari ini pun, anda masih tidak mampu untuk membeli 1 BITCOIN. Zaman untuk memiliki BITCOIN sudah terlepas. Golongan berpendapatan sederhana bagai tidak laya Continue reading >>

Sejauh Mana Harga Bitcoin Akan Naik?

Sejauh Mana Harga Bitcoin Akan Naik?

Baru-baru ini komuniti bitcoin digegarkan dengan berita harga bitcoin naik sehingga USD$2791.69, bersamaan RM17,955 pada 24 Mei. Lebih memeranjatkan lagi, di Asia termasuklah Malaysia, harga bitcoin naik secara mendadak hingga melebihi RM12,000. Spekulasi mengatakan bahawa harga bitcoin melonjak di Asia kerana semakin ramai orang di negara-negara Asia terutama Korea dan Jepun yang menyertai platform jual beli bitcoin. Namun tanpa disangka, harga bitcoin tiba-tiba menjunam jatuh 4 hari kemudian sehingga hampir mencecah USD$1900, sebelum ia naik semula. Nicola Duke, seorang penganalisa teknikal di Forex Analytic, telah membuat analisa tentang trendharga bitcoin menggunakan kaedahFibonacci.Kaedah ini melihat kepadatrend bitcoin sejak 2013 untuk membuat ramalan tentang harga bitcoin di masa akan datang.Beliau meramalkanbahawa USD$2,800adalah harga tertinggi yang boleh dicapai sebelum harga bitcoin jatuh. Menurut beliau lagi, pembetulan ini mungkin akan berterusan sehingga harga berterusan sehingga USD$1780, atau lebih teruk lagisebelum ia stabil. Walaupun ramalan Nicola Duke berkenaan harga bitcoin yang jatuh itu betul, ramai yang menganggap pembetulan harga ini adalah untuk sementara waktu sahaja.Pada masa penulisan, harga bitcoin kelihatan stabil antara USD$2100-USD$2200, walaupun ia nyata lebih rendah dari sebelumnya. Terdapat beberapa faktor-faktor utama yang telah memberi impak kepada kenaikkan harga bitcoin. Seperti yang penulis katakan di atas, harga bitcoin diplaformpertukaran di Asia lebih tinggi berbanding harga di negara-negara Barat. Menurut statistik daripada Hayter dan Crypto Compare, harga bitcoin di pasaran Korea telah mencecah sehingga USD$4,000 penambahan lebih kurang USD$1,400 ke atas harga bitcoin dalam USD.Jumlah bitcoin yang di jual beli di pasaran Ko Continue reading >>

Beli Di Mana Arthakrypto

Beli Di Mana Arthakrypto

Kalau anda dah mula baca posting ini, sedikit sebanyak saya rasa anda telah berminat dan bakal terjebak dengan dunia crypto currency. Tahniah saya ucapkan. Anda telah mengambil langkah pertama untuk membebaskan diri anda dari belenggu kewangan mainstream. Dibawah ini adalah sumber-sumber dimana anda boleh membeli crypto currency, specifically asasnya, Bitcoin. Cara paling mudah nak beli Bitcoin adalah melalui kawan-kawan. Ini hanya makbul, kalau anda ada kawan-kawanyang main Bitcoin, dan menjual Bitcoin.Kalau ada kawan la yang main Bitcoin. Kalau tak, memang haram la. Kawan-kawan yang main Bitcoin adalah sumber yang paling trusted dan paling mudah. Trusted kerana dia kawan anda. So kalau dia tipu, anda kawan dengan penipu. Pepatah ada mengatakan, kalau nak tengok seseorang itu macam mana, kita tengok siapa kawan dia. Kalau anda kawan dengan penipu, mungkin anda juga seorang penipu. Kawan-kawan saya jarang yang menipu. So kalau kawan saya ada jual Bitcoin, saya beli dengan hati yang senang. Kalau kawan saya tipu saya, saya takkan kawan dengan dia. Paling mudah, adalah kerana beli dengan kawan ini kita masukkan duit dari Maybank kita ke Maybank dia. Dia kemudian akan minta wallet address kita dan transfer Bitcoin dari wallet dia ke wallet kita. Biasanya kalau beli dengan kawan ni dia markup tak tinggi sangat macam beli dari exchange sebagainya. Untuk deal harga, biasanya orang akan rujuk di website XE. Apakah XE? XE adalah sumber rujukan untuk pertukaran wang asing paling glamour. Di situ boleh check kadar tukaran duit dalam satu dunia, termasuk Bitcoin. Ini contoh kadar tukaran duit antara Ringgit Malaysia dengan Bitcoin. Harga jual yang kawan-kawan offer tu depends. Tapi biasanya akan markup sikit daripada harga di XE ini. Maybe dia markup 10%. Maybe 15%. Ikut suka la. Continue reading >>

Pengguna Coinbase Sekarang Bisa Beli Bitcoin Dari Akun Bank Harga Bitcoin Tembus 75 Juta

Pengguna Coinbase Sekarang Bisa Beli Bitcoin Dari Akun Bank Harga Bitcoin Tembus 75 Juta

DuniaFintech.com Perusahaan yang berbasis di San Francisco Coinbase baru saja mengumumkan bahwa mereka akan mengizinkan pelanggan untuk membeli Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin langsung dengan rekening bank. Setiap pelanggan dapat membeli hingga $25.000 dengan layanan ini. Sebelumnya, orang hanya bisa melakukan pembelian instan dengan kartu debit. Layanan ini mengharuskan pengguna untuk memberikan nomor rekening dan nomor peruteannya. Namun, layanan saat ini hanya tinggal untuk beberapa orang di AS. Lewat blognya, Coinbase mengatakan, Kami sangat antusias untuk mengumumkan pada para pelanggan bahwa mereka akan segera bisa membeli mata uang digital menggunakan rekening bank AS. Sebelumnya, pelanggan yang membeli menggunakan rekening bank harus menunggu beberapa hari sebelum menerima mata uang digital mereka. Pelanggan sekarang dapat membeli hingga $ 25.000 dan langsung menerima akses ke mata uang digital mereka. Harga Bitcoin dan Pelayanan Mata Uang Digital Terpercaya Dilansir dari news.bitcoin.com, Coinbase memutuskan untuk melakukan langkah ini agar mereka bisa melesat menjadi salah satu perusahaan yang mengurus pertukaran cryptocurrency yang paling terpercaya. Misi mereka adalah membuat Coinbase menjadi pertukaran teraman dalam ekosistem mata uang digital. Pembelian instan membuat sistem semakin mudah dan cepat bagi pelanggan untuk berinvestasi di ekosistem mata uang digital. Mengurangi waktu untuk menerima mata uang digital telah menjadi fitur yang sangat diminta dan kami senang memberikan pengalaman yang lebih baik bagi pelanggan kami, tulis Coinbase di blog mereka. Transaksi yang lebih cepat untuk jumlah dana yang lebih tinggi mungkin akan meningkatkan semangat dan antusiasme masyarakat terhadap cryptocurrency. Pada saat artikel ini ditulis, harga Bitcoin berada di Continue reading >>

Mata Wang Bitcoin: Halal Atau Haram?

Mata Wang Bitcoin: Halal Atau Haram?

EVOLUSI mata wang berubah dari barangan, kulit kerang, besi, emas, perak, kertas dan sebagainya. Apa yang dianggap berharga oleh masyarakat, maka itulah mata wang diterima pakai. Hari ini, timbul pula bitcoin yang sohor kini dan dikatakan, mudah serta senang diterima pakai dalam transaksi digital. Masyarakat heboh mencari hukum, sama ada halal atau haram bitcoin ini. Banyak pandangan yang dirujuk sama ada ulama dan pakar kewangan Islam. Pendapat yang diberikan nyata berbeza. Mufti Shawki Allam dari Mesir mengharamkan bitcoin atas dasar elemen perjudian. Ia juga membuka pintu kepada pengubahan wang haram. Pengarah Hal Ehwal Turki juga menyatakan, bahawa bitcoin adalah bertentangan dengan Islam kerana ia tidak dikawalselia. Ramai yang cuba untuk memahami kompleksiti kerana ia sesuatu yang baharu bagi semua orang. Kebanyakan pengasas mata wang digital berpendapat, logik adalah faktor utama. Sentralisasi mata wang menyebabkan banyak kesusahan dan peraturan maka mereka memilih sesuatu yang menyenangkan dan lari dari konsep tradisional. Peliknya, sehingga ke hari ini masih belum ketentuan siapakah pengasas bitcoin yang misteri di sebalik nama, Satoshi Nakamoto. Di mana puncanya dan apakah tujuannya masih menjadi tanda tanya. Bitcoin adalah salah mata wang kripto yang lahir secara digital. Digunakan sebagai mata wang untuk memastikan keselamatan sesuatu transaksi. Jadi, semua transaksi dijalankan menerusi kod. Tidak dikawal oleh mana-mana negara, nilainya ditentukan oleh masyarakat. Menariknya, kajian dari Forum Kewangan Islam 2016 (IMF) menunjukkan nilai bitcoin lebih tinggi dari minyak, emas dan euro. Menurut majalah The Guardian, terdapat 800 mata wang digital yang bernilai RM383 billion! Selain dari bitcoin, mata wang kripto melahirkan banyak lagi mata wang lain yang dike Continue reading >>

Beli Bitcoin Di Indomaret, Begini Caranya

Beli Bitcoin Di Indomaret, Begini Caranya

Beli Bitcoin di Indomaret, Begini Caranya Mata uang digital Bitcoins. REUTERS/Jim Urquhart TEMPO.CO, Jakarta - Bitcoin Indonesia, penyedia mata uang virtual Bitcoin, berupaya memperluas pemasaran dengan menggandeng toko retail. Menurut Kepala Eksekutif Bitcoin Indonesia Oscar Darmawan, peminat Bitcoin bisa membeli melalui situs pembayaran iPaymu.com yang bekerja sama dengan jaringan retail Indomaret. "Cara ini memudahkan masyarakat untuk mengakses sistem transaksi Bitcoin," katanya kepada Tempo, Jumat, 5 September 2014. Oscar menjelaskan, setelah bekerja sama dengan iPaymu, peminat Bitcoin bisa membelinya di 10 ribu gerai Indomaret. Untuk mendapatkan Bitcoin melalui cara ini, peminat harus membuka akun di situs Bitcoin.co.id. Setelah itu, ujar dia, pilih opsi top-up rupiah via Indomaret dan ikuti instruksi berikutnya. Setelah mendaftar secara online, calon pembeli bisa mendatangi gerai Indomaret untuk membayar tagihan. "Secara tidak langsung, peminat Bitcoin seolah-olah bisa membelinya di Indomaret." (Baca juga: KPK Kewalahan Bila Telusuri Pencucian Uang Bitcoin ) Oscar berharap akses yang semakin mudah membuat Bitcoin diterima sebagai alat pembayaran alternatif. Apalagi, kata dia, saat ini hanya 20 persen penduduk Indonesia yang memiliki akses dengan bank atau sistem pembayaran modern. (Baca jga: Dicuri, Uang Investor Bitcoin Sulit Kembali ) Bitcoin adalah mata uang virtual yang diciptakan oleh Satoshi Nakamoto pada 2009. Mata uang ini diperdagangkan dengan acuan (benchmark) dolar Amerika. Awalnya, Bitcoin digunakan sebagai media transaksi oleh pengguna Internet. Lama-kelamaan, uang berbentuk rekening online ini diperdagangkan oleh penggunanya. Di Indonesia, Bitcoin mulai populer pada November 2013. Bitcoin Indonesia, exchanger Bitcoin terbesar di Indonesia, mencatatk Continue reading >>

Harga Anjlok, Investor Misterius Beli Bitcoin Rp 4,51 T

Harga Anjlok, Investor Misterius Beli Bitcoin Rp 4,51 T

Harga Anjlok, Investor Misterius Beli Bitcoin Rp 4,51 T Fintech - Roy Franedya, CNBC Indonesia 19 February 2018 11:32 Jakarta, CNBC Indonesia Seorang investor misterius telah membeli Bitcoin sebesar US$334 juta atau setara Rp 4,51 triliun (asumsi US$1 = Rp 13.500). Investor tersebut membeli 96.650 BTC ketika Nilai Bitcoin jatuh pada beberapa pekan terakhir. Mitra pendiri dari Tetras Capital sebuah perusahaan hedge fund, Alex Sunnarborg mengatakan investor tersebut telah memilih berinvestasi dalam mata uang digital (cryptocurrency) selama periode nilai jatuh dan mengharapkan nilai naik kembali. Tidak jelas siapa pembeli besar itu. Tetapi banyak yang membeli produk ini dan terus bertambah banyak sejak harganya rebound dan kejelasan peraturan tambahan dari Amerika Serikat (AS) dan Asia, ujar Alex seperti dikutip dari express.co.uk. Pembelian tersebut terjadi pada tanggal 9 Februari dan 12 Februari 2018. Pembelinya menggunakan akun bernama "3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64". Ketika nama akun ini dimasukkan ke blockchain muncul pernyataan akun ini telah membeli 96.650 Bitcoin. Continue reading >>

3 Situs Trading Dan Jual Beli Bitcoin Indonesia Murah Terpercaya

3 Situs Trading Dan Jual Beli Bitcoin Indonesia Murah Terpercaya

3 Situs Trading dan Jual Beli Bitcoin Indonesia Murah Terpercaya Potensi keuntungan dari trading dan jual beli bitcoin di indonesia semakin tinggi. Ini membuat harganya juga melambung tinggi. Ada banyak orang yang tertarik untuk berinvestasi dan membeli bitcoin ini. Tetapi, Anda takut dan sedikit bingung bila terkena scam. Tak perlu takut dan bingung lagi, karena Anda bisa mencari tempat atau website jual beli bitcoin di Indonesia yang murah terpercaya dan kredibel. Inilah daftar situs web jual beli bitcoin Indonesia murah terpercaya 2018. Website ini seringkali disebut sebagai Bitcoin.Co.Id . INDODAX.com Ini merupakan tempat jual beli bitcoin yang pertama kali ada di Indonesia untuk melakukan transaksi mata uang virtual. Bitcoin Indonesia ini sudah berdiri sejak bulan Mei 2013 yang didirikan oleh Oscar Darwaman sebagai CEO pada waktu itu. Ada beberapa hal yang membuat Anda percaya dan yakin untuk membeli dan menjual bitcoin di Bitcoin Indonesia ini. Tempat Transaksi Yang Tepat Untuk Aset Digital Anda Bitcoin Indonesia adalah tempat tepat untuk membeli dan menjual bitcoin, Ethereum, ataupun berbagai macam aset digital di Indonesia. Ini sebenarnya merupakan platform untuk melakukan transaksi tersebut. Untuk aset digital Anda biasanya bisa dibeli memakai bitcoin ataupun rupiah. Tentu saja ini tergantung dengan kesepakatan pembeli dan penjual. Platform ini menyediakan sistem transaksi yang mudah, aman, dan cepat untuk melakukan transaksi tersebut. Jadi, Anda tak perlu khawatir dengan kredibilitas platform jual beli bitcoin , ethereum, dan mata uang virtual lainnya ini. Selain sebagai tempat tepat untuk melakukan transaksi jual beli bitcoin, Bitcoin Indonesia ini juga menawarkan berbagai fitur unggulan yang pastinya semakin meyakinkan Anda untuk melakukan transaksi di temp Continue reading >>

Bitcoin | Situs Jual Beli Bitcoin Indonesia 2018 Terpercaya

Bitcoin | Situs Jual Beli Bitcoin Indonesia 2018 Terpercaya

Secara singkat bitcoin dapat diartikan sebagai sebuah uang elektronik/ virtual yang di ciptakan pada tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto. Nama tersebut juga dikaitkan dengan perangkat lunak sumber terbuka yang dia rancang, dan juga menggunakan jaringan peer-ke-peer tanpa penyimpanan terpusat atau administrator tunggal di mana Departemen Keuangan Amerika Serikat menyebut bitcoin sebuah mata uang yang terdesentralisasi. Perdagangan Jual Beli Bitcoin Indonesia 2018 Perdagangan Bitcoin itu sangat berbeda dengan trading forex karena dari istilah cara tradingnya sekalipun sudah berbeda. Perdagangan Bitcoin itu jauh lebih mirip jual beli barang online yaitu adanya BUY dan SELL. BUY artinya benar-benar membeli barang berupa Bitcoin dan SELL artinya benar-benar menjual barang berupa Bitcoin. Bitcoin market place adalah satu sistem yang dibuat oleh bitcoin indonesia yang dirancang untuk para pedagang bitcoin dapat menjual atau menukar bitcoin ke rupiah dan membeli bitcoin secara lebih mudah. Perkembangan Bitcoin di Indonesia terus menunjukkan sinyal positif. Hal ini ditunjukkan dengan kehadiran Bitcoin Marketplace di Indonesia. Meskipun demikian menurut Bank Indonesia (BI) menggunakan bitcoin sebagai alat pembayaran melanggar undang-undang. Namun menurut Oscar, kurang tepat kalau Bitcoin dikatakan melanggar undang-undang karena menurut mereka Bitcoin bukanlah mata uang sebagaimana yang diatur oleh undang-undang tersebut. Bitcoin lebih bersifat sebagai media transfer pada saat digunakan untuk transaksi. Transaksi terjadi berdasarkan sistem barter dengan nilai sekian rupiah. Oscar mengatakan mungkin emas internet adalah sebutan yang paling tepat untuk Bitcoin. "Makin dilarang, makin berkibar. Inilah ungkapan yang tepat dialamatkan ke mata uang virtual Bitcoin di Indonesia." Rekomenda Continue reading >>

Beli Bitcoin Instan | Paxful

Beli Bitcoin Instan | Paxful

Paxful adalah pasar bitcoin Peer to Peer yang menghubungkan pembeli dengan penjual. Pilih metode pembayaran yang Anda sukai, lalu masukkan jumlah bitcoin yang Anda perlukan. Lebih dari 300 cara membayar bitcoin Lebih dari 300 cara membayar Paxful adalah pasar bitcoin Peer to Peer yang menghubungkan pembeli dengan penjual. Pilih metode pembayaran yang Anda sukai, lalu masukkan jumlah bitcoin yang Anda perlukan. VISA pribadi, MasterCard, atau kartu kredit dan debit AmEx Anda. Membeli bitcoin langsung dari orang lain sangat mudah. Cukup mendaftar dan membeli langsung. Anda membayar langsung kepada penjual dari akun pribadi Anda. Baru kali pertama beli bitcoin? Punya pertanyaan? Setelah memulai jual-beli, seorang penjual berpengalaman akan memandu Anda melewati proses ini dari live chat. Mulailah mencari penawaran yang Anda suka! Jika Anda pembeli, Anda 100% dilindungi. Kami memverifikasi dan memeriksa semua penjual kami demi keamanan Anda. Lakukan pembayaran dengan rasa yakin, dukungan 2 faktor, escrow, enkripsi tingkat tertinggi, dan keamanan audit profesional. Bergabunglah dengan program Mitra Paxful dan raih bitcoin! Apakah Anda ingin mudah mengajak teman untuk membeli bitcoin, memonetisasi situs, blog, dompet atau aplikasi bitcoin Anda, dan menjadi bos bagi diri sendiri? Bagikan tautan mitra Anda pada setiap jejaring sosial, atau tawarkan pilihan "Beli Bitcoin" di situs Anda untuk meraih 2% dari setiap pembelian yang terjadi. Caranya sangat mudah dan semuanya tersedia: tombol, banner, tautan kustom. Hanya dengan beberapa klik dan Anda bisa mulai mengumpulkan bitcoin. Bagaimana Memperoleh Keuntungan dari Menjual bitcoin pada Paxful sebagai penjual Membeli bitcoin daringDi Paxful, Anda membeli bitcoin dari orang lain secara realtime. Jual-beli terjadi daring melalui liv Continue reading >>

Beli & Jual Bitcoin Di Indodax

Beli & Jual Bitcoin Di Indodax

Indodax is an online platform where you can buy and sell Bitcoin, Ethereum Register now to gain the optimal experience in trading Digital Assets! 1,175,892 members are already on board. What are you waiting for? The place to buy and sell Bitcoin with Rupiah Indodax is the perfect place for you to buy and sell Digital Assets such as Bitcoin, Ethereum and Ripple in Indonesia. Trade easily and securely with Indodax with no worryweve got your back! Want to know more about Bitcoin? Click here With Indodax, you will be able to buy Bitcoin or other assets in less than an hour. We accept payment and deposit from any local bank in Indonesia. Exchange your Bitcoin or other assets to Rupiah instantly only with a few clicks! Your money will arrive in your bank account in one working day. Love to trade cryptocurrency and speculate on the Bitcoins price? Do it with us! We are online 24/7. Yes, even during holidays. Watch this video for our mission and vision! Support our movement as we embark together in a journey to build a bigger Bitcoin and Cryptocurrency ecosystem in Indonesia! Your account is protected with Multifactor Authentication, combination of e-mail and SMS verification with Google Authenticator pin requirement. These layers of security will guarantee that every transaction is signed and validated by no one other than yourself. You will only need one account to process any kind of Bitcoin transaction, whether it is to sell, buy, invest or trade Bitcoin. Indodax can be accessed easily through various types of devices, such as: PC, laptop, tablet and smartphones. Trade anywhere, anytime, instantly! Rupiah deposit can be processed instantly and Rupiah withdrawal will only take one working day before the money arrives in your bank account. Every Bitcoin deposit or withdrawal Continue reading >>

5 Trik Jual Beli Bitcoin Bagi Pemula Untuk Mendapatkan Profit

5 Trik Jual Beli Bitcoin Bagi Pemula Untuk Mendapatkan Profit

5 Trik Jual Beli Bitcoin Bagi Pemula Untuk Mendapatkan Profit 5 Trik Jual Beli Bitcoin Bagi Pemula Untuk Mendapatkan Profit Trik jual beli Bitcoin bagi pemula banyak dicari oleh pemain Bitcoin pemula. Hal itu dikarenakan banyak pemula yang masih bingung bagaimana caranya untuk melakukan trading Bitcoin agar keuntungan bisa didapatkannya. Yang namanya bermain Bitcoin tentu akan ada masa untung dan juga rugi. Masa inilah yang harus bisa diketahui oleh pemain Bitcoin pemula apakah tepat untuk menjual Bitcoinnya ataukah saat yang tidak tepat untuk menjual Bitcoin. Bitcoin ibarat bisnis digital yang memiliki dua sisi mata uang yang menguntungkan atau merugikan. Jika tahu triknya, Bitcoin akan memberikan keuntungan yang melimpah, begitu pula sebaliknya kerugian akan didapatkan jika tidak tahu triknya. Berikut ini adalah beberapa trik jual beli Bitcoin bagi pemula: Ada yang menganggap bermain Bitcoin itu sama dengan bermain Forex padahal anggapan tersebut salah. Bermain Bitcoin berbeda dengan bermain Forex sehingga bagi yang sudah terbiasa dengan trading Forex sebaiknya tidak menggunakan trik tersebut untuk bermain Bitcoin. Para pemain Bitcoin yang idealis sering salah kaprah. Mereka tidak langsung menjual Bitcoinnya justru malah gemar mengumpulkan Bitcoin. Ketika berdagang Bitcoin harus tetap mengutamakan keuntungan dan juga keamanan bukan mengoleksi Bitcoin. Keuntungan bisa didapatkan dengan cara mencari selisih jual dan juga selisih beli. Yang harus diingat bagi para pemain yang ingin melakukan trading Bitcoin, ketika memegang mata uang Bitcoin itu tandanya Anda memiliki barang dagangan yang siap dijual untuk mendapatkan keuntungan. Ketika memegang rupiah itu tandanya Anda sedang mencari kesempatan terbaik untuk membeli dagangan Bitcoin. Trik jual beli Bitcoin bagi pemula Continue reading >>

Harga Bitcoin Di 2018 Ditaksir Rp 814 Juta!

Harga Bitcoin Di 2018 Ditaksir Rp 814 Juta!

Harga Bitcoin di 2018 Ditaksir Rp 814 Juta! Jakarta - Lonjakan harga Bitcoin yang signifikan sepanjang 2017 diprediksi akan semakin tak terbendung pada tahun depan. Malah diperkirakan bisa mencapai Rp 814 juta. Tahun 2017 seakan menjadi masa pembuktian bagi Bitcoin sebagai cryptocurrency yang paling diperhitungkan. Salah satu klimaksnya terjadi saat mata uang digital tersebut behasil mencatat rekor tertinggi dengan nilai USD 19.796 (Rp 268 Juta) pada 17 Desember lalu. Para ahli pun memprediksi bahwa dengan pencapaian tersebut, Bitcoin berpotensi mencatatkan nilai yang jauh lebih tinggi lagi tahun depan. "Bitcoin dapat mencapai USD 60 Ribu (Rp 814 Juta) pada Desember 2018," ujar Mike Dumont, Senior Editor Bitcoin.com, seperti detikINET kutip dari Futurism pada Minggu (31/12/2017). Hal senada juga diungkapkan oleh Mohammad Tayeb selaku COO Medicalchain, sebuah platform penyedia layanan medis berbasis blockchain. "Bitcoin dapat menyentuh angka USD 50 Ribu (Rp 678 Juta) tahun depan, bahkan lebih. Saya pikir akan semakin sedikit orang yang terkejut terhadap pemberitaan mengenai lonjakan nilai Bitcoin," katanya. Prediksi dengan jangka waktu yang lebih panjang dilontarkan oleh Jeremy Epstein, CEO Never Stop Marketing, startup firma pemasaran berbasis Blockchain. "Dengan catatan sepanjang tahun ini, saya tidak akan tekejut jika Bitcoin dapat menyentuh angka USD 250 Ribu (Rp 3,39 Miliar) atau lebih dalam waktu lima tahun. Meskipun begitu, masih ada kemungkinan 50:50 antara sukses besar atau gagal total," tutur Epstein menjelaskan. Tak dapat dipungkiri, pertumbuhan nilai Bitcoin pada 2017 memang bisa dibilang fantastis. Walaupun begitu, kritik terhadap cryptocurrency ini yang dianalogikan sebagai 'gelembung' (karena terus terbang tinggi namun dapat 'meletus' kapan saja) masih cu Continue reading >>

Beli Dan Jual Bitcoin Cash - Carta Harga Bch Masa Nyata Di Etoro

Beli Dan Jual Bitcoin Cash - Carta Harga Bch Masa Nyata Di Etoro

BCH akan dibuka untuk pelaburan dengan had dikenakan pada jumlah pelaburan harian. Apabila ia mencapai had hariannya, ia akan ditutup untuk pelabur baharu dan dibuka semula pada hari berikutnya. Penutupan pelaburan boleh dilakukan pada bila-bila masa.Dicipta pada bulan Ogos 2017, Bitcoin Cash dialihkan dari rantaian blok asal Bitcoin akibat tekanan yang keras. Ia memperkenalkan saiz blok yang lebih besar (8mb untuk 1mb Bitcoin) yang membolehkan kelajuan transaksi yang lebih cepat dan bayaran urusniaga yang lebih rendah.Selama bertahun-tahun, perdebatan membebankan dalam komuniti Bitcoin, mengenai pembentukan prasarana rantaian blok mata wang kripto. Sementara pasukan Teras Bitcoin menyeru pelaksanaan protokol SegWit, yang membolehkan masa pemprosesan yang lebih cepat, kumpulan lain menyeru untuk meningkatkan saiz blok rantaian blok untuk memasukkan lebih banyak transaksi bagi setiap blok.Walaupun sebahagian besar masyarakat Bitcoin menyokong penyelesaian SegWit (yang juga berjaya dilaksanakan di rantaian blok Litecoin yang mempunyai struktur yang sama), kumpulan yang memanggil untuk peningkatan saiz blok kekal dan melancarkan kemas kini.Oleh kerana tidak ada majoriti untuk menerima kemas kini, pada 1 Ogos 2017, rangkaian blok Bitchin mengalami tekanan yang keras, yang menghasilkan penciptaan mata wang kripto blok baharu dan selari yang disebut 'Bitcoin Cash'.Bitcoin Cash juga memperkenalkan kadar hash yang lebih baik daripada Bitcoin asal, yang memujuk banyak pelombong untuk beralih dan memulakan perlombongan Bitcoin 'lebih cepat' yang baharu.Bitcoin Cash telah ditambahkan kepada eToro pada 12/11/17, dan dari saat itu para pedagang eToro boleh membeli dan menjual asetnya sendiri, dan menikmati kelebihan unik yang ditawarkan secara eksklusif di platform eToro.*Semua dag Continue reading >>

More in ethereum