CryptoCoinsInfoClub.com

Cara Beli Bitcoin Di Malaysia

Step 3 : Beli Bitcoin Di Luno

Step 3 : Beli Bitcoin Di Luno

Home Buy Bitcoin Luno Luno Bitcoin Wallet Step 3 : Beli Bitcoin di Luno Hari ni saya nak share cara untuk buy bitcoin di Luno. Sebelum ni saya dah share cara untuk daftar akaun di Luno dan Deposit duit ke Wallet Luno . Sila rujuk semula post berkenaan. 1. Bila kita dah deposit duit ke akaun bank Luno, Luno akan hantar notification jika duit tersebut telah diterima ( rujuk gambar ) 2. Buka applikasi Luno di handphone anda. Anda akan dapati duit MYR 100 akan tertera di bahagian atas. Tab beberapa kali untuk refresh jika belum muncul. 3. Untuk beli bitcoin, Tab/Pilih icon Buy pada applikasi seperti yang dibulatkan dalam gambar. 4. Pilih berapa harga yang anda nak beli. Jika nak beli RM 50, taipkan RM 50. Jika tidak boleh pilih kesemua RM 100 untuk beli bitcoin. Seterusnya tekan butang merah untuk ke step seterusnya. 5. Tekan butang merah untuk ke step seterusnya 6. Selepas tu, masukan pin 4 digit anda dan teruskan ke step seterusnya 8. Selesai untuk step buy bitcoin. Anda akan dapati nilai bitcoin yang anda perolehi akan berkurang sikit dari nilai yang anda beli. Ni semua sebab yuran/fee yang dikenakan oleh Luno. Untuk next step saya akan share cara jual bitcoin pula. Stay tuned Reviewed by suriani salleh on July 05, 2017 Rating: 5 Continue reading >>

Bitcoin Percuma

Bitcoin Percuma

bitcoin percuma malaysia indonesia brunei Ditubuhkan pada Jun 2012 dan berpusat di San Francisco, California. Mempunyai hampir 3juta pengguna berdaftar di seluruh dunia. Terdapat banyak laman web yang menyediakan faucet bagi mendapatkan bitcoin percuma. Antaranya ialah : Freebitco.in : Laman web yang menawarkan bitcoin setiap jam sehingga $200. 2. Moonbit.co.in : Setiap 5 minit anda boleh mendapatkan bitcoin secara percuma di sini! 3. Bitcoinker.com : Klik setiap 15 minit untuk dapat bitcoin percuma! 4. BitcoinZebra : Kuda belang yang boleh keluarkan Bitcoin??? 5. BonusBitcoin : Claim Bitcoin bonus anda di sini !!! Bitcoin ialah sejenis matawang digital, dicipta dan disimpan secara elektronik. Tiada siapa atau mana-mana badan yang boleh mengawal Bitcoin. Tidak seperti matawang kertas yang dicetak oleh bank, Bitcoin hanya dicipta melalui perlombongan maya yang memerlukan komputer menyelesaikan masalah matematik yang semakin kompleks setiap hari. Perlombongan maya boleh dilakukan sesiapa sahaja, orang awam atau syarikat. Cuma sekarang ini perlombongan maya semakin tinggi kosnya kerana pertambahan kesukaran untuk menyelesaikanmasalah matematik yang tersebut diatas. Ciri ini menyebabkan sesetengah pakar berpendapat Bitcoin adalah penyelamat ketika kemelesetan ekonomi. Ini kerana, nilainya tidak dikawal oleh mana-mana institusi kewangan yang menjadi alat organisasi tertentu untuk memanipulasi ekonomi bagi keuntungan peribadi. Kewujudan Bitcoin secara maya telah memudahkan pemindahannya keseluruh dunia, iaitu kelebihan yang tidak didapati oleh mana-mana aset walaupun emas! Apa yang menyebabkan Bitcoin berbeza daripada matawang konservatif? Bitcoin juSiapa yang memulakan idea ini?ga boleh membeli barang seperti matawang konservatif yang lain. Namun, apa yang tidak boleh ditan Continue reading >>

Cara Beli Altcoin Dengan Binance Untuk Rakyat Malaysia

Cara Beli Altcoin Dengan Binance Untuk Rakyat Malaysia

Cara beli altcoin dengan Binance untuk rakyat Malaysia Setakat hari ini (Dec 2017), rakyat Malaysia hanya boleh beli Bitcoin dan Ethereum dengan menggunakan Ringgit dan local Bank Transfer. Antara platform untuk beli Bitcoin dan Ether yang paling popular adalah Coinhako , Luno dan Coinexy . (Boleh rujuk disini kalau nak register Coinhako). Coinexy ada paling banyak pilihan wang kripto, kerana selain Bitcoin dan Ethereum, kita boleh beli Doge dan juga Litecoin dari orang awam (tapi cara ini agak berisiko - beli atas risiko sendiri). Tapi untuk alt-coins atau wang kripto yang lain, tiada cara yang straightforward. Biasanya kita perlu beli Bitcoin/Ethereum dahulu dengan Coinhako atau Luno dahulu dan kemudian pindahkan Bitcoin/Ethereum tersebut ke laman web dagangan wang kripto global. Antara platform yang paling popular adalah Poloniex , Bittrex dan Binance . Saya hanya cuba Binance setakat ini. Jadi saya tunjukkan bagaimana untuk beli wang kripto lain dengan menggunakan Bitcoin di Binance . 2. Transfer duit dari bank ke akaun Coinhako - Pergi ke Wallet. Dekat bahagian Transfer Funds --> klik Deposit MYR - Anda akan dapat lihat maklumat nombor akaun Coinhako dan juga description. (sama macam bank transfer biasa). Ini akan ambil masa sehari bekerja sebelum wang di update dalam akaun Coinhako anda. *Pastikan anda meletakkan comment/reference/description waktu transfer sama seperti yang ditunjukkan disini supaya duit masuk ke akaun anda. - Bila wang telah diterima oleh Coinhako dan dimasukkan ke akaun anda, mereka akan hantar emel seperti ini. - Pergi ke bahagian Buy/Sell dan click Buy untuk mana-mana wang kripto yang anda mahu. (Anda perlu masukkan token dari Google Authenticator) - Pastikan jumlah wang yang nak dibelanjakan lebih banyak dari jumlah nilai wang kripto + fee Continue reading >>

Cara Cara Mendaftar Acc Bitcoin

Cara Cara Mendaftar Acc Bitcoin

Ada banyak syarikat atau website yang menyediakan Bitcoin Wallet, contohnya Bitx.co BlockChain , Xapo , Coinbase & banyak lagi . Tapi kenapa saya suruh Bitx.co (Bitx), sebab bagi saya di Malaysia, Bitx adalah Wallet yang sangat senang untuk membeli & menjual Bitcoin serta aplikasinya sangat mudah difahami, digunakan & yang paling penting adalah sistem keselamatannya sangat kuat. Saya akan ajar macam mana cara untuk membeli & menjual Bitcoin dengan Bitx. Baca: 1. Daftar Akaun Bitcoin di Bitx - Click "Sign Up" di atas kanan website. 2. Masukkan Email Address, Password, Lokasi (auto-detect) & tekan kotak putih itu. Kemudian tekan "Sign Up". Apa lah senang sangat ni. 3. Selepas tekan butang "Sign Up", akan keluar paparan seperti ini. Buka email anda & anda akan terima email dari Bitx, kemudian tekan pada "Verify Email Address" untuk mengesahkan anda membuat akaun di Bitx. Setelah anda mengesahkan dari email anda, akan keluar paparan "Thank You" dari Bitx, tekan "Continue". Tepuk tangan, anda telah berjaya mendaftar & sudah ada Bitcoin Wallet. 4. Jangan gembira lagi, banyak lagi kena isi. Detail pengenalan diri & nombor bank akaun (untuk mereka membuat transaksi penjualan bitcoin anda ke akaun bank sebenar anda. Okay Seterusnya.. 5. Klik pada icon tiga garisan di paling atas kiri sebelah tulisan "Dashboard", kemudian klik pada "Setting". 6. Isikan nama ada mengikut I/C kerana jika nanti meraka hendak transfer duit ke akaun bank yang anda letak tidak sama dengan nama pemilik akaun Bitx, mereka akan batalkan transaksi. Padan muka. Kemudian tekan "Phone Number" di senarai sebelah kiri atau di "Edit". 7. Masukkan nombor handphone anda untuk terima kod SMS. Kemudian tekan "SEND CONFIRMATION SMS" untuk mengesahkan anda pemilik nombor tersebut. Masukkan nombor kod yang dihantar me Continue reading >>

Tutorial: Cara Beli Bitcoin Di Malaysia

Tutorial: Cara Beli Bitcoin Di Malaysia

Tutorial ini menjelaskan proses beli bitcoin di Malaysia dengan menggunakan platfom Wirex. Ada dua cara bayaran yang boleh dibuat: melalui pemindahan wang bank dan melalui PayPal. Tutorial ini akan menjelaskan cara bayaran melalui permindahan wang bank. Untuk beli bitcoin melalui PauPal, sila klick di sini . Nota: Wirex adalah E-Coin ; ianya beroperasi di bawah syarikat yang sama. Sebelum memulakan proses, anda memerlukan: Akaun Wirex/E-Coin (klik sini untuk membuka akaun baru) Kad debit bitcoin Wirex/E-Coin (klik sini untuk cara mendapatkan kad) Untuk pemindahan wang bank*: Bank akaun mana-mana bank di Malaysia *Untuk membeli bitcoin dengan pemindahan wang bank, sila jelaskan proses verifikasi akaun Wirex/E-Coin anda. Ini caranya . ** Untuk membeli bitcoin dengan PayPal, sila dapatkan kad debit bitcoin virtual (maya). (Sila baca: Jenis-jenis kad bitcoin ) Dalam platfom Wirex, anda boleh mempunyai satu akaun bitcoin dan sehingga tiga kad debit bitcoin (satu kad untuk setiap matawang: USD, GBP dan/atau EUR). Anda boleh membeli bitoin dengan memasukkan wang ke dalam kad bitcoin debit anda melalui pemindahan wang bank dari akaun bank anda atau dari akaun PayPal Malaysia anda. Selain daripada membeli bitcoin, kad Wirex juga boleh digunakan untuk membuat pembelian dalam talian dan di mana-mana kedai yang menerima Visa atau MasterCard. Anda juga boleh menghantar wang ke seluruh dunia dengan secara langsung, dan membuat perbankan mobil. Sila baca artikel ini untuk informasi dan kelebihan-kelebihan kad Wirex. Beli bitcoin dari platfom Wirex tidak dikenakan cas. Tetapi anda perlu membiayai kos bayaran yang dikenakan oleh bank dan PayPal. Untuk lebih informasi mengenai bayaran, sila klik sini . Cara membeli bitcoin di Malaysia melalui pemindahan wang Adakah anda sudah mempunyai Continue reading >>

Bitcoin Dan Ethereum Kini Lebih Mudah | Beli, Simpan, Dan Belajar Tentang Bitcoin Dan Ethereum Di Malaysia | Luno

Bitcoin Dan Ethereum Kini Lebih Mudah | Beli, Simpan, Dan Belajar Tentang Bitcoin Dan Ethereum Di Malaysia | Luno

Baru mengenal Bitcoin atau Ethereum? Pelajari lebih lanjut di Portal Pembelajaran Mengapa sangat banyak orang mulai berinvestasi di mata uang digital seperti Bitcoin? Pengguna Bitcoin di seluruh dunia mengirimkan uang ke teman dan keluarga, serta membeli barang online. Lebih murah, lebih cepat, dan lebih mudah daripada menggunakan uang biasa. Seperti internet, tidak ada satupun entitas yang mengontrol Bitcoin. Bitcoin menawarkan transparansi dan privasi. Anda diberikan kontrol sepenuhnya atas uang Anda. Orang membeli Bitcoin karena Bitcoin mirip seperti emas digital. Bitcoin adalah cara alternatif untuk menyimpan kekayaan, untuk diversifikasi portfolio, dan investasi jangka panjang. Belajar tentang Bitcoin dan Ethereum di Portal Pembelajaran kami Mengapa banyak orang di dunia memilih Luno? Kami adalah pelopor industri yang telah berdiri sejak 2013, memproses transaksi ratusan juta dollar, dan memiliki pelanggan setia di lebih dari 40 negara. Semua orang menyukai produk kami yang mudah digunakan. Kami menyediakan pengalaman Bitcoin yang terbaik untuk Anda, dari metode pembayaran lokal hingga layanan pelanggan yang tersedia dalam berbagai bahasa. Tim ahli kami telah bekerja di berbagai perusahaan dunia seperti Google, Amazon, Morgan Stanley, dan Barclays. Kami juga didukung oleh investor kelas dunia. Ketika kami mengatakan uang Anda aman, kami sungguh-sungguh. Kami telah membangun sistem keamanan Bitcoin yang canggih dengan kelas dunia, dan sistem kami tidak pernah diretas. Terima kasih banyak LUNO, aplikasi buat mencari rejeki bagi saya, yuk gan kita ramein trading BTC di LUNO, fiturnya lengkap & mudah. Suka sekali. Cukup verifikasi langkah 1, sudah bisa transaksi. Tetangga sebelah lebih rumit. Harga dan komisi juga bersaing. Lebih simpel. Recommended. Continue reading >>

Macam Mana Nak Beli Bitcoins

Macam Mana Nak Beli Bitcoins

Bitcoin adalah mata wang sepenuhnya maya, yang membolehkan pengguna untuk menukar wang secara percuma, tanpa menggunakan pihak ketiga (seperti bank, syarikat kad kredit, atau institusi kewangan lain). Bitcoin tidak dikawal selia atau dikawal oleh pihak berkuasa pusat seperti Rizab Persekutuan dan semua transaksi Bitcoin mengambil tempat di pasaran dalam talian, di manasebahagian besar penggunanya adalah tanpa nama dan tidak dapat dikesan. Bitcoin membolehkan anda bertukar-tukar wang serta-merta dengan sesiapa sahaja di dunia, tanpa perlu membuat akaun saudagar, atau menggunakan bank atau institusi kewangan Memindahkan wang tidak memerlukan nama-nama bermakna akan ada risiko kecurian identiti. 2.Belajar tentang perlombongan Bitcoin Untuk memahami Bitcoin, ia adalah penting untuk memahami perlombonganBitcoin, yang merupakan proses di mana Bitcoin diwujudkan. Manakala perlombongan adalah kompleks, idea asas adalah bahawa setiap kali transaksi Bitcoin dibuat antara dua orang, urus niaga itu log secara digital oleh komputer dalam log transaksi yang menerangkan semua butir-butir transaksi (seperti masa, dan yang memiliki berapa banyak Bitcoins). Urus niaga ini kemudiannya dikongsi secara terbuka ke dalam sesuatu yang dikenali sebagai blok rantai (block chain), yang menyatakan setiap transaksi, dan yang memiliki setiap Bitcoin. Pelombong Bitcoin adalah individu yang memiliki komputer yang sentiasa mengesahkan rantaian blok untuk memastikan ia betul dan terkini. Mereka adalah individu yang mengesahkan transaksi, dan dalam pertukaran untuk berbuat demikian, mereka dibayar dalam Bitcoin, yang meningkatkan bekalan. Sejak Bitcoin tidak diselia oleh pihak berkuasa pusat, perlombongan memastikan bahawa individu memindahkan Bitcoin mempunyai cukup, bahawa dipersetujui jumlah dipindah Continue reading >>

Bagaimana Nak Beli Bitcoin?

Bagaimana Nak Beli Bitcoin?

Bagaimana Nak Beli Bitcoin? Ramai yang tertanya-tanya bagaimana nak beli Bitcoin? Sebenarnya sangat mudah nak beli Bitcoin, tak perlukan kemahiran teknikal pun. Salah satu caranya ialah anda boleh membuka akaun di Coinbase.com Coinbase menjadikan mudah untuk anda menukar matawang tempatan dengan Bitcoin. Di halaman ini, anda akan belajar cara membeli bitcoin dan menyimpannya dengan selamat di wallet. Langkah pertama ialah mendaftar akaun Coinbase. Ini akan memberi anda tempat yang selamat untuk menyimpan bitcoin anda, dan kaedah pembayaran mudah untuk menukar mata wang tempatan anda ke atau keluar dari bitcoin. Selepas anda mendaftar, sambungkan akaun bank anda. Anda perlu melengkapkan beberapa langkah pengesahan sebelum anda boleh menggunakan akaun tersebut. Apabila langkah pengesahan selesai, anda boleh memulakan pembelian. Selepas memulakan pembelian pertama anda, Coinbase akan melengkapkan pembelian anda dan menghantar bitcoin anda. (Jika ingin menjual, hanya buat perkara yang sama cuma langkahnya terbalik dari semasa membeli). Harga bitcoin berubah dari masa ke masa, jadi Coinbase akan menunjukkan kepada anda kadar pertukaran semasa sebelum anda membeli. Sebenarnya ada beratus-ratus tempat anda boleh membeli dan menjual Bitcoin. Caranya lebih kurang sama sahaja antara satu laman web dengan yang lain. Cuma anda perlu berhati-hati dengan laman web yang menipu. Anda boleh semak di sini Cara yang terbaik ialah dengan bertanya kepada yang berpengalaman. Salah satu laman web yang menyediakan platform membeli dan menjual Bitcoin yang banyak digunakan oleh rakyat malaysia ialah . 1) Di bahagian atas kanan laman web Luno terdapat butang Sign Up bewarna biru. Klik di situ. Masukkan alamat emel anda, pilih negara Malaysia dan tick pada kotak Captcha. Akhir sekali klik butang Continue reading >>

4 Cara Untuk Membeli Matawang Kripto, Khususnya Altcoins

4 Cara Untuk Membeli Matawang Kripto, Khususnya Altcoins

2-7%, Caj untuk kad kredit/debit (Rujuk Fees ) 2-6%, Caj untuk kad kredit/debit (Rujuk Fees ) Setiap perkhidmatan di atas menetapkan peraturan berbeza untuk menggunakannya. Dan ada perkhidmatan yang mematuhi peraturan yang ditetapkan bank dalam negara-negara tertentu. Pastikan anda membaca panduan atau bahagian FAQ secara teliti sebelum anda mendaftar sebagai pengguna. 3 Membeli menggunakan Bitcoin atau altcoin lain Kaedah ini lebih popular dalam kalangan mereka yang sudah memiliki Bitcoin. Terdapat banyak pilihanplatformpertukarankripto-kripto dan kebanyakannya tidak mempunyai banyak peraturan, memandangkan transaksi tidak melibatkan matawang fiat. Platformpertukaran yang popular termasuk Bittrex, Poloniex, GDAX dan HitBTC. Anda boleh melawat laman web Duaplatformpertukaran kripto-kripto yang pantas adalah Changelly dan Shapeshift. Terdapat banyak pilihan altcoins yang boleh didapati di kedua-dua platform ini. Anda boleh memilihtrading pair atau pasangan matawang kripto yang anda ingin, ianya tidak terhad kepada pasangan BTC-kripto sahaja. Penulis pernah membuat perbandingan tentang kedua-dua perkhidmatan ini dan anda boleh membacanya dengan klik gambar di bawah. Dan akhir sekali, terdapat beberapa pembaca yang bertanya tentang matawang kripto baru yang ditawarkan dalam ICO. Kebiasaannya matawang kripto baru tidak akan disenaraikan di pasaran, melainkan tersenarai sebagaifutures seperti Bitcoin Cash atau Bitcoin Gold (kes-kes terkecuali). Matawang kripto ini hanya akan ditawarkan melalui pre-ICO atau ICO dan apabila ICO tamat, anda perlu menunggu ianya tersenarai dalam pasaran untuk membelinya. Setiapplatformmempunyai syarat-syarat berbeza untuk menyenaraikan matawang kripto baru, dan ianya akan diumumkan di laman web matawang kripto tersebut. Tip: C-cex adalah antara Continue reading >>

Belajar Beli Bitcoin Dengan Selamat | Your Safest Guide

Belajar Beli Bitcoin Dengan Selamat | Your Safest Guide

Step 1. Dapatkan Bitcoin Wallet dan Adress Langkah pertama untuk membeli bitcoin adalah mendapatkan Bitcoin Wallet untuk menyimpan bitcoin yang akan anda beli nanti. Wallet berfungsi seperti bank akaun anda. Bitcoin wallet membolehkan anda menyimpan bitcoin dengan selamat dan juga menghantar dan menerima bitcoin dari orang lain. Setiap wallet mempunyai adress atau alamat yang unik ( seperti nombor akaun bank anda ) dan melalui adress ini ada boleh menghantar dan menerima bitcoin serta membeli dan menjual bitcoin Wallet bitcoin yang bagus mempunyai address dan QR code untuk discan semasa melakukan transaksi bitcoin. Dengan QR code akan mengelakkan kesalahan dalam meletakkan bitcoin address kerana bitcoin address sangat panjang seperti ini :17d5og54556NQo21AGsdgfssdgsjr1usviF4c2 MendapatkanBitcoin Wallet sangat mudah kerana kebanyakkan penyedia bitcoin wallet hanya memerlukan anda mengunakan email address anda sendiri. Mempunyai wallet bitcoin sendiri hanya mengambil masa beberapa minit dan anda sudah boleh membeli dan menyimpan bitcoin pertama anda. Blockchain.info merupakan penyedia bitcoin wallet yang mempunyai pelbagai fungsi. Sebagai permulaan, blockchain adalah tempat terbaik untuk mendaptkan wallet bitcoin percuma anda. Bitcoin Wallet ini boleh jadi software dalam komputer anda atau web-based service. Kedua-dua jenis wallet ini mempunyai kelemahan. Jika anda menyimpan bitcoin menggunakan wallet perisian dalam komputer rumah anda, sangat penting untuk anda melakukan backup berterusan. Ini akan menyelamatkan bitcoin wallet anda sekiranya hard-disk komputer anda rosak atau corrupted. Untuk web-based wallet pula, Bahaya dari Serangan atau Hacking dari segi keselamatan password dan security yang lemah dari anda sendiri. Anda tidak mungkin dijamin akan mendapatkan kemba Continue reading >>

Coinbox, Servis Jual Dan Beli Bitcoin Di Malaysia

Coinbox, Servis Jual Dan Beli Bitcoin Di Malaysia

Home Bitcoin CoinBox, Servis Jual Dan Beli Bitcoin Di Malaysia Bagi anda peminat Bitcoin, Malaysia sebenarnya sudah mempunyai perkhidmatan jual beli Bitcoin sendiri. Coinbox adalah ciptaan dan dibangunkan oleh anak tempatan Malaysia. Coinbox menyediakan perkhidmatan seperti: Bitcoin Wallet (tempat menyimpan Bitcoin) Servis yang sangat pantas & rate yang tinggi. Yang paling penting adalah PERCUMA! Coinbox bukan sahaja membantu rakyat Malaysia untuk mendapatkan Bitcoin, tetapi juga menyediakan pendapatan cukai ke Malaysia, tidak seperti syarikat asing yang terletak di luar Malaysia. Kini rakyat Malaysia untuk membeli dan menjual Bitcoin di Coinbox, di mana anda boleh bertemu orang lain untuk bercakap dan berbual secara percuma. Semua deposit Coin dan pengeluaran adalah PERCUMA. Anda hanya akan membayar yuran transaksi (miner fee). Lapisan Keselamatan (Security Layer) secara percuma Sistem Coinboxsecara automatik mengesan tingkah laku pengguna dan akan menghalang mana-mana log masuk mencurigakan ke dalam akaun anda, yang melindungi wang anda dan bitcoin. Coinbox menyediakan tambahan 2 faktor lapisan keselamatan pengesahan untuk ahli secara percuma tanpa sebarang kos tambahan. Coinbox menggunakan enkripsi 256bit tertinggi termasuk audit keselamatan setiap hari. Coinbox berjalan 24 jam sehari, tanpa cuti. Anda boleh menggunakan servis Coinboxbila-bila masa & dimana sahaja. Apa yang saya paling suka tentang COINBOX adalah, kadar tukaran Bitcoin ke Ringgit Malaysia atau Ringgit Malaysia ke Bitcoin adalah sangat tinggi berbanding dengan syarikat lain. Coinboxmenyediakan 2 akaun untuk kita deposit ke dalam sistem untuk membeli Bitcoin: Akaun peribadi pemilik COINBOX (tiada caj tambahan) Jika kita sudah menjual Bitcoin dan mahu mengeluarkan duit ke dalam akaun bank kita, Coinbox Continue reading >>

Bagaimana Untuk Memilih Wallet Bitcoin Dan Matawang Kripto?

Bagaimana Untuk Memilih Wallet Bitcoin Dan Matawang Kripto?

Bagaimana untuk Memilih Wallet Bitcoin dan Matawang Kripto? Adakah anda sudah lama terlibat dalam dunia matawang kripto? Atau ini perkara baru untuk anda? Sama ada anda orang baru atau orang lama, penulis pasti anda mesti pernah tertanya-tanya tentang bagaimana untuk menyimpan Bitcoin, atau matawang kripto lain, betul atau tidak? Hari ini, penulis akan memperkenalkan beberapa jeniswallet Bitcoin. Sebelum itu, bagi yang baru tahu tentang Bitcoin dan berminat untuk membeli Bitcoin, anda boleh membelinya di Coinexy , sebuah peer-to-peer exchanger. Anda boleh membaca lebih lanjut tentang Coinexy di sini dan di sini . Anda boleh klik di sini untuk pergi ke laman web Coinexy . Untuk menyimpan matawang kripto pula,anda memerlukanwallet. Ianya adalah satu aplikasi perisian yang membolehkan pengguna menerima, menyimpan dan membelanjakan matawang kripto. Setiapwalletmenyimpanprivate key yang anda perlukan untuk mendapatkan alamat menerima matawang kripto. Alamat ini akan dipaparkan bersama kod QR dan boleh diimbas oleh orang lain untuk menghantar bitcoin kewalletanda. Penulis banyak fokus kepada wallet yang boleh menyimpan Bitcoin. Biasanya, bagi matawang kripto yang lain, anda boleh dapatkan wallet terus daripada laman web yang mencipta matawang kripto tersebut. Jika adawalletBitcoin yang juga menerima matawang kripto lain, penulis akan menambahnya di bawah. Walletmatawang kriptodatang dalam pelbagai bentuk, termasuklahdesktop wallet, mobile wallet, online wallet dan lain-lain. Setiap cara mempunyai kelebihan dan kelemahan masing-masing.Di bawah penulis akan menerangkan setiapwallet secara terperinci. 1 Menyimpan Bitcoin di servis pertukaran atauonline wallet Kebiasaannyaexchanger atauplatform pertukaran seperti Remitano, Coinexy dan Luno mempunyaiwallet Bitcoin mereka sendiri. Continue reading >>

Cara Mudah Untuk Beli Bitcoin Di Malaysia

Cara Mudah Untuk Beli Bitcoin Di Malaysia

Salah satu tempat yang admin sarankan untuk beli bitcoin buat pertama kalinya adalah dekat platfom LUNO ( untuk newbie ). Dekat sini boleh layan deposit menggunakan sistem perbankan yang ada dalam Malaysia. Step pertama daftar, verifikasi dan deposit saja duit ke dalam akaun luno untuk urusan pembelian bitcoin buat pertama kali di platfom exchange yang telah disediakan. Harga ikut penawaran dan permintaan yang sedia adajika berhajat untuk dapatkan stok bitcoin dengan harga yang lebih murah, kena tunggu time harga diskaun berlaku. Bila ada skandal yang bersaiz besar melanda market bitcoin..jika tak sabar sangat-sangat.boleh saja beli pada harga terkini dipasaran. Time posting ini dimuat naik harga 1 BTC / RM15,462 ++ ( ini mungkin harga tertinggi setakat ini ). 4 bulan yang lepas sekitar RM 5000 ++ sahaja..heee..heeee..pecah kepala jika dapat join pelaburan yang sebegini. Emmmmm, sekian terima kasih dan selamat mencuba. P/s: Tutorial secara instant untuk beli bitcoin buat pertama kali, sila masej adminguna aplikasi telegram atau wahatsapp adalah paling cepat akan dapat respondingdaripada pihak admin. Continue reading >>

Cara Melombong Bitcoin

Cara Melombong Bitcoin

Melombong BitCoin menjadi fenomena apabila harganya mencecah lebih RM12,000 per unit. BitCoin merupakan matawang digital yang sah digunakan untuk membeli kebanyakan barang termasuk produk Microsoft. Jadi jangan bimbang jika ada orang kata BitCoin hanyalah satu konspirasi atau spekulasi untuk merancakkan ekonomi dunia yang makin terukkerana anda boleh cairkan BitCoin menjadi tunai ataupun produk. Ya, anda boleh cairkan BitCoin menjadi duit sebenar pada bila-bila masa jika anda bimbang BitCoin adalah satu penipuan (scam). Dalam post kali ini,saya akan berkongsi mengenai perkara asas tentang melombong BitCoin seperti bagaimana mahu bermula (hardware apa yang diperlukan), software apa yang digunakan, bagaimana ingin setup software tersebut,perkara-perkara asas tentangnya dan yang paling menarik,bagaimana anda boleh membuat duit dengannya. Ingat, semua software melombong Bitcoin ialah PERCUMA. Apa yang anda perlu bayar ialah hardware komputer sahaja. Ayuh mulakan bacaan,anda pasti terkejut betapa senangnya melombong BitCoin dan saya pasti artikel ini berbaloi untuk dibaca! (Gambar disediakan bagi memudahkan pembaca faham) Jika anda ada komputer yang mempunyai Graphic Card dan sambungan Internet yang stabil, anda sudah boleh mula melombong! Namun perkara yang perlu diambil kira ialah berapa banyak elektrik yang akan digunakan oleh Graphic Card untuk melombong. Adakah ianya berbaloi dengan pendapatan mingguan anda? Ya, semua Graphic Card boleh digunakan untuk melombong tetapi adakah hasil perlombongan itu lebih tinggi daripada kos melombong itu sendiri? Ramai daripada rakan-rakan saya mengira 6 bulan untuk mendapat pulangan modal untuk Hardware yang digunakan dan formula yang digunakan untuk mengira pendapatan mereka ialah seperti berikut; Hasil Lombong Bil Elektrik (Kos Hard Continue reading >>

Beli Bitcoin Di Malaysia

Beli Bitcoin Di Malaysia

Bitcoin adalah sejenis matawang digital yang dicipta dan dijalankan secara elektronik, di mana ia tidak dikawal oleh mana-mana pihak. Bitcoin tidak dicetak seperti dollar atau euro tetapi dihasilkan oleh orang ramai, melalui komputerdi seluruh dunia menggunakan perisian yang menyelesaikan masalah Matematik. Ia merupakan contoh pertama wang elektronik dalam kategori sedang membangun, dikenali sebagai "cryptocurrency". Bitcoin boleh digunakan untuk membeli barang secara elektronik. CoinHako adalah startup Bitcoin pertama yang telah dipilih oleh inkubator teknologi terkenalSilicon Valley, Boost VC . CoinHako, yang diasaskan oleh Yusho Liu dan Gerry Eng telah dipanggil startup terbaik dari Singapura oleh Adam Draper, CEO untuk Boost VC. Baru-baru ini, CoinHako telah mengembangkan operasike Malaysia. CoinHako adalah sebuah broker Bitcoin yang memudahkan proses membeli dan menjual Bitcoin dengan hanya beberapa klik. CoinHako mengenakan caj komisen1.9% untuk setiap pembelian dan penjualan Bitcoin. Gunakan kod promoCOINGECKO untuk mendapatkan diskaun caj komisen0.8%. Luno (dahulunya dikenali sebagai BitX)muncul agak lambat tetapi ia telah menjadi salah satu laman web yang lebih baik di Malaysia. Lunoadalah pertukaran Bitcoin yang mensasarkan kepada pasaran membangun dan mereka mempunyai pertukaran yang kukuh di Afrika Selatan, Kenya dan Namibia. Lunotelah mengutip S$1juta dalam dana permulaan (seed funding) pada Ogos 2014, mempunyai ibu pejabat di Singapura, dan kumpulan pembangunan di Afrika Selatan. Btc.my diketuai oleh usahawan Bitcoin, Arsyan Ismail menerusi syarikatnya 1337 Tech Sdn. Bhd. Arsyan yang merupakan pengasas kepada cryptomarket.my mempunyai beberapa inisiatif Bitcoin di Malaysia. Sebahagian daripada projeknya termasuklah terminal Bitcoin Point-of-Sale untuk men Continue reading >>

More in ethereum