CryptoCoinsInfoClub.com

Beli Bitcoin Malaysia

Bagaimana Cara Beli Bitcoin Di Malaysia Dengan Mudah

Bagaimana Cara Beli Bitcoin Di Malaysia Dengan Mudah

Home Buat Duit Online Bagaimana Cara Beli Bitcoin Di Malaysia Dengan Mudah Bagaimana Cara Beli Bitcoin Di Malaysia Dengan Mudah Buat Duit Online , Matawang Digital , Pelaburan Sebenarnya ramai yang bertanyakan kepada saya tentang macam mana hendak beli bitcoin. Di sebabkan sebelum ini belum ada kaedah yang paling mudah untuk memiliki bitcoin, maka ramai sangat peminat matawang digital cryptocurrency ini terjerumus dalam skim pelaburan bitcoin yang berbentuk scam. Kepada yang terlibat, saya nasihatkan anda keluar sekarang kecuali kalau anda memang menyertai program berbentuk mining. Kalau anda join pelaburan, sila keluar dan berhenti sekarang untuk anda elak rugi di masa hadapan. Kalau ada orang tanyakan saya soalan berkenaan samada program pelaburan bitcoin itu sah atau tidak, selamat atau scam. Saya nasihatkan anda mudah begini sahaja. Sekarang ada EMAS yang betul. Dan kemudian ada program pelaburan emas yang konon kononnya untuk meningkatkan pelaburan emas anda. Sebenarnya, yang paling selamat adalah anda beli terus emas tersebut. Kenapa perlu anda join pelaburan yang tidak meyakinkan yang mana emas pun belum tentu anda dapat. Cara mudah beli bitcoin di Malaysia melalui internet Jadi sama juga halnya dengan bitcoin ini. Satu pihak menjual bitcoin kepada anda. Dan satu pihak lagi menawarkan program pelaburan bitcoin. Yang perlu anda lakukan adalah beli bitcoin tersebut secara terus. Tidak perlu sertai mana mana program pelaburan. Anda tahukah samada program tersebut selamat atau berbentuk scam. Anda pasti tidak tahu. Jangan anda letakkan wang anda dalam pelaburan yang tidak pasti sebegitu. Sedikit maklumat kepada anda. Saya mula mula diperkenalkan dengan matawang digital bitcoin ini pada April 2016. Dan ketika itu, harga bagi 1 Bitcoin adalah bersamaan dengan RM2000. Continue reading >>

Beli Bitcoin Di Malaysia

Beli Bitcoin Di Malaysia

Bitcoin adalah sejenis matawang digital yang dicipta dan dijalankan secara elektronik, di mana ia tidak dikawal oleh mana-mana pihak. Bitcoin tidak dicetak seperti dollar atau euro tetapi dihasilkan oleh orang ramai, melalui komputerdi seluruh dunia menggunakan perisian yang menyelesaikan masalah Matematik. Ia merupakan contoh pertama wang elektronik dalam kategori sedang membangun, dikenali sebagai "cryptocurrency". Bitcoin boleh digunakan untuk membeli barang secara elektronik. CoinHako adalah startup Bitcoin pertama yang telah dipilih oleh inkubator teknologi terkenalSilicon Valley, Boost VC . CoinHako, yang diasaskan oleh Yusho Liu dan Gerry Eng telah dipanggil startup terbaik dari Singapura oleh Adam Draper, CEO untuk Boost VC. Baru-baru ini, CoinHako telah mengembangkan operasike Malaysia. CoinHako adalah sebuah broker Bitcoin yang memudahkan proses membeli dan menjual Bitcoin dengan hanya beberapa klik. CoinHako mengenakan caj komisen1.9% untuk setiap pembelian dan penjualan Bitcoin. Gunakan kod promoCOINGECKO untuk mendapatkan diskaun caj komisen0.8%. Luno (dahulunya dikenali sebagai BitX)muncul agak lambat tetapi ia telah menjadi salah satu laman web yang lebih baik di Malaysia. Lunoadalah pertukaran Bitcoin yang mensasarkan kepada pasaran membangun dan mereka mempunyai pertukaran yang kukuh di Afrika Selatan, Kenya dan Namibia. Lunotelah mengutip S$1juta dalam dana permulaan (seed funding) pada Ogos 2014, mempunyai ibu pejabat di Singapura, dan kumpulan pembangunan di Afrika Selatan. Btc.my diketuai oleh usahawan Bitcoin, Arsyan Ismail menerusi syarikatnya 1337 Tech Sdn. Bhd. Arsyan yang merupakan pengasas kepada cryptomarket.my mempunyai beberapa inisiatif Bitcoin di Malaysia. Sebahagian daripada projeknya termasuklah terminal Bitcoin Point-of-Sale untuk men Continue reading >>

Gen @03-27-2018@ {j6| :: Bitcoin-qt Get Private Key :: Cara Jual Beli Bitcoin Malaysia

Gen @[email protected] {j6| :: Bitcoin-qt Get Private Key :: Cara Jual Beli Bitcoin Malaysia

{J6| GEN @[email protected] {J6| :: Bitcoin-qt get private key :: cara jual beli Bitcoin malaysia Bitcoin miner claymore > Bitcoin scalability debate > Bitcoin creator satoshi > Bitcoin mining usa > Bitcoin mining aws p2 > earn Bitcoins watching ads > > come ricevere Bitcoin gratis > visa to Bitcoin > free silent Bitcoin miner > solar energy Bitcoin mining > free Bitcoins every day > sqlalchemy-Bitcoin > minimal Bitcoin miner > mining Bitcoin dengan cmd > cloud mining Bitcoin free > firepro Bitcoin mining > get Bitcoin for silk road > Bitcoin durch mining > change Bitcoin database location > Bitcoin penny stocks 2018 > cara buat akun wallet Bitcoin > what do i need to start mining Bitcoin > gdzie kupi Bitcoin w polsce > Bitcoin mining legal in deutschland > sta je Bitcoin mining > ways to earn free Bitcoin > raspberry pi Bitcoin miner reddit > Bitcoin wallet not synchronizing with network > Bitcoin romania > raspberry pi 2 Bitcoin mining profit > what is Bitcoin mining mining > auroracoin > Bitcoin electrum review > 1 oz gold Bitcoin > what is Bitcoin mining calculator > Bitcoin informacje > mining Bitcoins dead > Bitcoin Bitcoin exchange > Bitcoin miner zeus > earn Bitcoin every 1 minute > rx 560 2gb > Bitcoin bitpay > Bitcoin billionaire how to get achievements > Bitcoin mining pool geth > Bitcoin mining 100 mhash > buy Bitcoin cvs > Bitcoin articles pdf > Bitcoin mining best site > Bitcoin mining amd vs intel > can i get cash for my Bitcoins > how to get Bitcoins without buying > yellow Bitcoin pill > new Bitcoin mining machine 2018 > Bitcoin price live uk > Bitcoin price chart long term > kde vzt Bitcoin > Bitcoin redeemscript 7 Reasons Bitcoin Mining is NOT Profitable or Worth It in 2018 [ Welcome | RainPool - Bitcoin Faucet Rain Pool [ SpectroCoin Prepaid Card | Spectr Continue reading >>

Bitcoin Dan Ethereum Kini Lebih Mudah | Beli, Simpan, Dan Belajar Tentang Bitcoin Dan Ethereum Di Malaysia | Luno

Bitcoin Dan Ethereum Kini Lebih Mudah | Beli, Simpan, Dan Belajar Tentang Bitcoin Dan Ethereum Di Malaysia | Luno

Baru mengenal Bitcoin atau Ethereum? Pelajari lebih lanjut di Portal Pembelajaran Mengapa sangat banyak orang mulai berinvestasi di mata uang digital seperti Bitcoin? Pengguna Bitcoin di seluruh dunia mengirimkan uang ke teman dan keluarga, serta membeli barang online. Lebih murah, lebih cepat, dan lebih mudah daripada menggunakan uang biasa. Seperti internet, tidak ada satupun entitas yang mengontrol Bitcoin. Bitcoin menawarkan transparansi dan privasi. Anda diberikan kontrol sepenuhnya atas uang Anda. Orang membeli Bitcoin karena Bitcoin mirip seperti emas digital. Bitcoin adalah cara alternatif untuk menyimpan kekayaan, untuk diversifikasi portfolio, dan investasi jangka panjang. Belajar tentang Bitcoin dan Ethereum di Portal Pembelajaran kami Mengapa banyak orang di dunia memilih Luno? Kami adalah pelopor industri yang telah berdiri sejak 2013, memproses transaksi ratusan juta dollar, dan memiliki pelanggan setia di lebih dari 40 negara. Semua orang menyukai produk kami yang mudah digunakan. Kami menyediakan pengalaman Bitcoin yang terbaik untuk Anda, dari metode pembayaran lokal hingga layanan pelanggan yang tersedia dalam berbagai bahasa. Tim ahli kami telah bekerja di berbagai perusahaan dunia seperti Google, Amazon, Morgan Stanley, dan Barclays. Kami juga didukung oleh investor kelas dunia. Ketika kami mengatakan uang Anda aman, kami sungguh-sungguh. Kami telah membangun sistem keamanan Bitcoin yang canggih dengan kelas dunia, dan sistem kami tidak pernah diretas. Terima kasih banyak LUNO, aplikasi buat mencari rejeki bagi saya, yuk gan kita ramein trading BTC di LUNO, fiturnya lengkap & mudah. Suka sekali. Cukup verifikasi langkah 1, sudah bisa transaksi. Tetangga sebelah lebih rumit. Harga dan komisi juga bersaing. Lebih simpel. Recommended. Continue reading >>

Tutorial: Cara Beli Bitcoin Di Malaysia

Tutorial: Cara Beli Bitcoin Di Malaysia

Tutorial ini menjelaskan proses beli bitcoin di Malaysia dengan menggunakan platfom Wirex. Ada dua cara bayaran yang boleh dibuat: melalui pemindahan wang bank dan melalui PayPal. Tutorial ini akan menjelaskan cara bayaran melalui permindahan wang bank. Untuk beli bitcoin melalui PauPal, sila klick di sini . Nota: Wirex adalah E-Coin ; ianya beroperasi di bawah syarikat yang sama. Sebelum memulakan proses, anda memerlukan: Akaun Wirex/E-Coin (klik sini untuk membuka akaun baru) Kad debit bitcoin Wirex/E-Coin (klik sini untuk cara mendapatkan kad) Untuk pemindahan wang bank*: Bank akaun mana-mana bank di Malaysia *Untuk membeli bitcoin dengan pemindahan wang bank, sila jelaskan proses verifikasi akaun Wirex/E-Coin anda. Ini caranya . ** Untuk membeli bitcoin dengan PayPal, sila dapatkan kad debit bitcoin virtual (maya). (Sila baca: Jenis-jenis kad bitcoin ) Dalam platfom Wirex, anda boleh mempunyai satu akaun bitcoin dan sehingga tiga kad debit bitcoin (satu kad untuk setiap matawang: USD, GBP dan/atau EUR). Anda boleh membeli bitoin dengan memasukkan wang ke dalam kad bitcoin debit anda melalui pemindahan wang bank dari akaun bank anda atau dari akaun PayPal Malaysia anda. Selain daripada membeli bitcoin, kad Wirex juga boleh digunakan untuk membuat pembelian dalam talian dan di mana-mana kedai yang menerima Visa atau MasterCard. Anda juga boleh menghantar wang ke seluruh dunia dengan secara langsung, dan membuat perbankan mobil. Sila baca artikel ini untuk informasi dan kelebihan-kelebihan kad Wirex. Beli bitcoin dari platfom Wirex tidak dikenakan cas. Tetapi anda perlu membiayai kos bayaran yang dikenakan oleh bank dan PayPal. Untuk lebih informasi mengenai bayaran, sila klik sini . Cara membeli bitcoin di Malaysia melalui pemindahan wang Adakah anda sudah mempunyai Continue reading >>

4 Cara Untuk Membeli Matawang Kripto, Khususnya Altcoins

4 Cara Untuk Membeli Matawang Kripto, Khususnya Altcoins

2-7%, Caj untuk kad kredit/debit (Rujuk Fees ) 2-6%, Caj untuk kad kredit/debit (Rujuk Fees ) Setiap perkhidmatan di atas menetapkan peraturan berbeza untuk menggunakannya. Dan ada perkhidmatan yang mematuhi peraturan yang ditetapkan bank dalam negara-negara tertentu. Pastikan anda membaca panduan atau bahagian FAQ secara teliti sebelum anda mendaftar sebagai pengguna. 3 Membeli menggunakan Bitcoin atau altcoin lain Kaedah ini lebih popular dalam kalangan mereka yang sudah memiliki Bitcoin. Terdapat banyak pilihanplatformpertukarankripto-kripto dan kebanyakannya tidak mempunyai banyak peraturan, memandangkan transaksi tidak melibatkan matawang fiat. Platformpertukaran yang popular termasuk Bittrex, Poloniex, GDAX dan HitBTC. Anda boleh melawat laman web Duaplatformpertukaran kripto-kripto yang pantas adalah Changelly dan Shapeshift. Terdapat banyak pilihan altcoins yang boleh didapati di kedua-dua platform ini. Anda boleh memilihtrading pair atau pasangan matawang kripto yang anda ingin, ianya tidak terhad kepada pasangan BTC-kripto sahaja. Penulis pernah membuat perbandingan tentang kedua-dua perkhidmatan ini dan anda boleh membacanya dengan klik gambar di bawah. Dan akhir sekali, terdapat beberapa pembaca yang bertanya tentang matawang kripto baru yang ditawarkan dalam ICO. Kebiasaannya matawang kripto baru tidak akan disenaraikan di pasaran, melainkan tersenarai sebagaifutures seperti Bitcoin Cash atau Bitcoin Gold (kes-kes terkecuali). Matawang kripto ini hanya akan ditawarkan melalui pre-ICO atau ICO dan apabila ICO tamat, anda perlu menunggu ianya tersenarai dalam pasaran untuk membelinya. Setiapplatformmempunyai syarat-syarat berbeza untuk menyenaraikan matawang kripto baru, dan ianya akan diumumkan di laman web matawang kripto tersebut. Tip: C-cex adalah antara Continue reading >>

Jual Beli Bitcoin Malaysia - Buy And Sell Bitcoins In Malaysia, With Cash And Online

Jual Beli Bitcoin Malaysia - Buy And Sell Bitcoins In Malaysia, With Cash And Online

Buy and sell bitcoins near you. Fast, easy and private. Freelance web designer and mobile app developer from Malaysia specialized in custom-built systems from backend to frontend. Exchange Bitcoin fast and securely. Protect your Bitcoin Trades with our Escrow Service. Complete a Bitcoin trade in just under 5 minutes. Jana pendapatan anda bersama bitcoin sekarang Anda ingin beli Supplements atau barangan dengan menggunakan bitcoin anda. Beli Bitcoin atau Ethereum dengan. Aplikasi terbaik dan aman. Luno dahulunya dikenali sebagai BitX muncul agak Point-of-Sale untuk menerima bitcoin untuk pembelian. Latest stable version of Bitcoin Core: Full Member Offline Activity: Why I Backed a Bitcoin Start-up. Why I Backed a Bitcoin Start-up http: Crypto Currency Live News http: Hero Member Offline Posts: Start Hunting Earn Ethereum. Hero Member Offline Activity: August 19, , Honeybooboo on August 19, , BTC is the product of our evolution and will be embraced by all of us. Forbes has a stable of bloggers that have relative independence on what they write about hence Jon Matonis using the platform for years. In this case though it seems like she's had to delete it, maybe because of conflict of interest from her Bitcoin investments? She's reposted it on LinkedIn: BPMich on August 19, , I can't read it in the cache either any other backup? I wanted to read it. A new financial order is emerging which will be radically more transparent than the system which has not fundamentally renovated itself since the crisis of On and on it goes. Its job is to back the industrialists of the day. If we look back at history, power has shifted from hierarchies to the common man with the help of productivity tools and access to finance. The source of power and wealth has always been property ownership. Continue reading >>

Buat Duit Online Dengan Mesin Mining Bitcoin Dan Altcoin Di Malaysia!

Buat Duit Online Dengan Mesin Mining Bitcoin Dan Altcoin Di Malaysia!

Buat Duit Online Dengan Mesin Mining Bitcoin dan AltCoin Di Malaysia! Apa itu Bitcoin dan Mengapa anda perlu memiliki Bitcoin? Apa kata mereka yang BOLEH DIPERCAYAI mengenai BITCOIN? Ya! Masih ramai yang tidak tahu apa itu Bitcoin? Bitcoin merupakan satu bentuk mata wang digital dan ianya dicipta dan digunakan secara elektronik. Yang lebih utama adalah bitcoin tiada siapa yang mengawalnya. Bitcoin tidak dicetak, seperti Dolar, Euro atau Ringgit Malaysia. Bitcoin yang dihasilkan oleh manusia menggunakan mesin komputer (mining machine) di seluruh dunia, dengan menggunakan perisian untuk menyelesaikan masalah matematik. Ia adalah contoh pertama kategori wang yang semakin banyak dikenalisebagai cryptocurrency. Apa yang menjadikan bitcoin berbeza daripada mata wang biasa? Bitcoin boleh digunakan untuk membeli barang-barang elektronik. Dari segi ini, ia sama seperti Dolar, euro, atau Ringgit Malaysia konvensional, yang turut diniagakan secara digital. Walau bagaimanapun, ciri-ciri Bitcoin lebih istimewa berbanding dengan wang konvensional, adalah bahawa ia tiada institusi (decentralized). Tiada institusi tunggal mengawal rangkaian Bitcoin. Ini membuatkan sesetengah orang selesa & selamat dengan bitcoinkerana ia bermakna bahawa bank yang besar tidak dapat mengawal wang mereka.Ini yang membuatkan bitcoin sangat istimewa dikalangan penggemar matawang digital. Seorang software developer yang dipanggil Satoshi Nakamoto mencadangkan Bitcoin, dimana ianya merupakan sistem pembayaran elektronik berdasarkan matematik. Idea ini adalah untuk menghasilkan mata wang yang tidak dikawal mana-mana kerajaan pusat, transaksi secara elektronik, kepantasan transaksi serta-merta, dengan bayaran transaksi yang sangat rendah. Tiada sesiapa. Mata wang ini tiada fizikal dan tidak dicetak oleh bank p Continue reading >>

Macam Mana Nak Beli Bitcoins

Macam Mana Nak Beli Bitcoins

Bitcoin adalah mata wang sepenuhnya maya, yang membolehkan pengguna untuk menukar wang secara percuma, tanpa menggunakan pihak ketiga (seperti bank, syarikat kad kredit, atau institusi kewangan lain). Bitcoin tidak dikawal selia atau dikawal oleh pihak berkuasa pusat seperti Rizab Persekutuan dan semua transaksi Bitcoin mengambil tempat di pasaran dalam talian, di manasebahagian besar penggunanya adalah tanpa nama dan tidak dapat dikesan. Bitcoin membolehkan anda bertukar-tukar wang serta-merta dengan sesiapa sahaja di dunia, tanpa perlu membuat akaun saudagar, atau menggunakan bank atau institusi kewangan Memindahkan wang tidak memerlukan nama-nama bermakna akan ada risiko kecurian identiti. 2.Belajar tentang perlombongan Bitcoin Untuk memahami Bitcoin, ia adalah penting untuk memahami perlombonganBitcoin, yang merupakan proses di mana Bitcoin diwujudkan. Manakala perlombongan adalah kompleks, idea asas adalah bahawa setiap kali transaksi Bitcoin dibuat antara dua orang, urus niaga itu log secara digital oleh komputer dalam log transaksi yang menerangkan semua butir-butir transaksi (seperti masa, dan yang memiliki berapa banyak Bitcoins). Urus niaga ini kemudiannya dikongsi secara terbuka ke dalam sesuatu yang dikenali sebagai blok rantai (block chain), yang menyatakan setiap transaksi, dan yang memiliki setiap Bitcoin. Pelombong Bitcoin adalah individu yang memiliki komputer yang sentiasa mengesahkan rantaian blok untuk memastikan ia betul dan terkini. Mereka adalah individu yang mengesahkan transaksi, dan dalam pertukaran untuk berbuat demikian, mereka dibayar dalam Bitcoin, yang meningkatkan bekalan. Sejak Bitcoin tidak diselia oleh pihak berkuasa pusat, perlombongan memastikan bahawa individu memindahkan Bitcoin mempunyai cukup, bahawa dipersetujui jumlah dipindah Continue reading >>

Harga Bitcoin Malaysia Apa Yang Anda Perlu Ketahui

Harga Bitcoin Malaysia Apa Yang Anda Perlu Ketahui

Ingin membeli atau menjual Bitcoin? Harga Bitcoin Malaysia hari ini adalah: Dalam graf di atas, anda boleh melihat harga Bitcoin terkini untuk hari ini mengikut jam. Harga Bitcoin Malaysia akan berubah setiap minit mengikut bekalan dan permintaan. Lebih banyak orang yang hendak membeli bitcoin, maka harga bitcoin Malaysia akan meningkat. Sebaliknya, kalau banyak orang menjual bitcoin, maka harga akan jatuh. Harga Bitcoin Malaysia akan berlainan mengikut Bursa Bitcoin yang digunakan. Contohnya, di Luno harga mungkin RM80,000 satu Bitcoin dan di Bitcoin.com harga mungkin RM78,500. Ini kerana kebanyakan orang membeli and menjual Bitcoin di Bursa and berlainan. Oleh itu, anda perlu berhati-hati ketika mahu membeli ataupun menjual Bitcoin. Anda mesti mengikut harga di Bursa Bitcoin yang digunakan. Anda juga perlu mengambil tahu faktor-faktor seperti masa untuk transaksi bitcoin dan jumlah komisyen yang diambil oleh Bursa Bitcoin. Kalau anda membeli Bitcoin dengan matawang Amerika Syarikat (USD), anda perlu ada USD dahulu dan anda mungkin rugi kerana pertukaran wang. Kalau anda mahu membeli Bitcoin dengan Maybank , anda boleh menggunakan Bursa Bitcoin seperti Luno, Remitano ataupun Localbitcoins. Sebelum membeli bitcoin anda perlu mempunyai dompet Bitcoin. Kebanyakan Bursa Bitcoin mempunyai dompet sendiri, tetapi kalau anda ingin melabur dalam Bitcoin untuk jangkamasa yang panjang, lebih baik kalau anda mempunyai dompet Bitcoin sendiri (online ataupun offline). Mungkin anda sedang berfikir Kan baik kalau saya beli Bitcoin di satu Bursa dan jual di Bursa yang lain untuk mengait keuntungan? Sebenarnya, banyak pihak yang membuat sebegini. Ini dipanggil Arbitrage. Tetapi, seperti yang dikatakan tadi anda perlu mengambilkira faktor-faktor seperti masa untuk transaksi Bitcoin (sek Continue reading >>

Bagaimana Nak Beli Bitcoin?

Bagaimana Nak Beli Bitcoin?

Bagaimana Nak Beli Bitcoin? Ramai yang tertanya-tanya bagaimana nak beli Bitcoin? Sebenarnya sangat mudah nak beli Bitcoin, tak perlukan kemahiran teknikal pun. Salah satu caranya ialah anda boleh membuka akaun di Coinbase.com Coinbase menjadikan mudah untuk anda menukar matawang tempatan dengan Bitcoin. Di halaman ini, anda akan belajar cara membeli bitcoin dan menyimpannya dengan selamat di wallet. Langkah pertama ialah mendaftar akaun Coinbase. Ini akan memberi anda tempat yang selamat untuk menyimpan bitcoin anda, dan kaedah pembayaran mudah untuk menukar mata wang tempatan anda ke atau keluar dari bitcoin. Selepas anda mendaftar, sambungkan akaun bank anda. Anda perlu melengkapkan beberapa langkah pengesahan sebelum anda boleh menggunakan akaun tersebut. Apabila langkah pengesahan selesai, anda boleh memulakan pembelian. Selepas memulakan pembelian pertama anda, Coinbase akan melengkapkan pembelian anda dan menghantar bitcoin anda. (Jika ingin menjual, hanya buat perkara yang sama cuma langkahnya terbalik dari semasa membeli). Harga bitcoin berubah dari masa ke masa, jadi Coinbase akan menunjukkan kepada anda kadar pertukaran semasa sebelum anda membeli. Sebenarnya ada beratus-ratus tempat anda boleh membeli dan menjual Bitcoin. Caranya lebih kurang sama sahaja antara satu laman web dengan yang lain. Cuma anda perlu berhati-hati dengan laman web yang menipu. Anda boleh semak di sini Cara yang terbaik ialah dengan bertanya kepada yang berpengalaman. Salah satu laman web yang menyediakan platform membeli dan menjual Bitcoin yang banyak digunakan oleh rakyat malaysia ialah . 1) Di bahagian atas kanan laman web Luno terdapat butang Sign Up bewarna biru. Klik di situ. Masukkan alamat emel anda, pilih negara Malaysia dan tick pada kotak Captcha. Akhir sekali klik butang Continue reading >>

Atm Bitcoin Pertama Di Malaysia

Atm Bitcoin Pertama Di Malaysia

PETALING JAYA: Mesin juruwang automatik (ATM) Bitcoin yang pertama di Malaysia muncul di Ipoh, Perak. China Press melaporkan 2 pemuda yang mengasaskan Pinkexc Sdn Bhd, mengimport mesin itu lebih setahun lalu dari Portugal dengan kos RM70,000. Sejak ATM itu beroperasi, ia mendapat sambutan daripada pelabur Bitcoin dengan purata 50 orang menggunakan mesin itu bagi menjual dan membeli mata wang digital itu setiap hari. Setiap pelabur biasanya mengeluarkan wang tunai RM200 hingga RM300 dengan purata urus niaga bulanan mencecah RM80,000 manakala urus niaga lebih RM500 pula perlu dibuat atas talian. Pengasas bersama Pinkexc, Fitry Daud dipetik China Press berkata, beliau mendapat idea mengimport ATM Bitcoin ketika melancong ke Jepun dan Korea di mana penggunaan mesin itu satu kebiasaan di negara berkenaan. Katanya, mereka kemudiannya mengimport dan meletakkan mesin pertama itu di Medan Meru Bestari, Ipoh. Beliau berkata, syarikatnya memperoleh keuntungan daripada jual beli Bitcoin seperti perniagaan tukaran wang asing. Katanya, ATM Bitcoin bukannya mesin pengeluaran wang, sebaliknya ia mesin jualan yang boleh jual beli mata wang digital itu. Demi mempopularkan penggunaan ATM Bitcoin di negara ini, Pinkexc giat mengemukakan permohonan kepada Bank Negara Malaysia (BNM) untuk ditempatkan di seluruh negara. Tetapi, BNM belum membenarkan kerana Bitcoin berada dalam senarai kelabu BNM, iaitu bukan urus niaga sah atau haram, katanya sambil menambah BNM perlu membenarkan urus niaga itu kerana sekarang zaman mata wang digital. Fitry berkata, Pinkexc sedang meningkatkan perisian ATM itu supaya mata wang digital lain seperti Ethereum, Bch, Lite dan Dash boleh menggunakan mesin itu untuk menjalankan urus niaga. November lalu, BNM dalam satu kenyataan berkata, tiada sebarang rancangan me Continue reading >>

Pelaburan Bitcoin, Adakah Ia Peluang Atau Musibah

Pelaburan Bitcoin, Adakah Ia Peluang Atau Musibah

Pelaburan Bitcoin, Adakah Ia Peluang Atau Musibah Dalam dunia kewangan, satu teknologi atau penemuan baru yang paling hipster setakat ini adalah Bitcoin. Mungkin anda pernah dengar pasal pelaburan Bitcoin, tentang status halal haram Bitcoin, scam Bitcoin, dan ada yang kaitkan Bitcoin dengan MLM. Ada yang sangat taksub dengan Bitcoin sehingga sanggup berhenti kerja. Anda mungkin pernah cuba google what is Bitcoin, dan jumpa ayat lebih kurang macam ini: Bitcoin adalah satu cryptocurrency atau matawang digital yang bersifat decentralized dan menggunakan teknologi blockchain. Agak-agak anda faham tak? Cryptocurrency? Blockchain? Decentralised? Teknologi-teknologi ini sebenarnya agak complicated even orang kerja IT pun pecah kepala juga nak faham. Tapi, cara paling senang untuk faham Bitcoin adalah dengan menganggap ia sebagai emas digital. Kenapa emas? Kenapa bukan macam duit ringgit (duit fiat)? Nama pun coin, duit lah tu kan? Macam ini. Sebab ia tak sama dengan duit Ringgit/Dollar adalah dari 3 segi: 1. Nilai duit berbeza ikut negara dan nilai dia bergantung kepada prestasi negara tersebut contoh, kalau negara perang, matawang akan jatuh. Tapi nilai Bitcoin dan emas sama di mana-mana dalam dunia ini. 2. Duit diuruskan oleh bank, Bitcoin diuruskan oleh pengguna sendiri (atau mungkin lebih tepat; oleh teknologi). 3. Duit boleh dicetak ikut keperluan, Bitcoin dan emas hanya boleh dilombong dan jumlahnya terhad. Jadi ia lagi mirip macam emas, berbanding duit fiat. Dan, ia menjadi platform terbaik jual beli di alam digital, sebab ia memang lahir secara digital dengan bertujuan untuk menjadi matawang digital. Persamaan dengan duit biasa? Keduanya boleh digunakan untuk beli barang atau servis yang guna sistem online (walaupun tak banyak lagi sistem/bisnes yang terima Bitcoin di Continue reading >>

Cara Melombong Bitcoin

Cara Melombong Bitcoin

Melombong BitCoin menjadi fenomena apabila harganya mencecah lebih RM12,000 per unit. BitCoin merupakan matawang digital yang sah digunakan untuk membeli kebanyakan barang termasuk produk Microsoft. Jadi jangan bimbang jika ada orang kata BitCoin hanyalah satu konspirasi atau spekulasi untuk merancakkan ekonomi dunia yang makin terukkerana anda boleh cairkan BitCoin menjadi tunai ataupun produk. Ya, anda boleh cairkan BitCoin menjadi duit sebenar pada bila-bila masa jika anda bimbang BitCoin adalah satu penipuan (scam). Dalam post kali ini,saya akan berkongsi mengenai perkara asas tentang melombong BitCoin seperti bagaimana mahu bermula (hardware apa yang diperlukan), software apa yang digunakan, bagaimana ingin setup software tersebut,perkara-perkara asas tentangnya dan yang paling menarik,bagaimana anda boleh membuat duit dengannya. Ingat, semua software melombong Bitcoin ialah PERCUMA. Apa yang anda perlu bayar ialah hardware komputer sahaja. Ayuh mulakan bacaan,anda pasti terkejut betapa senangnya melombong BitCoin dan saya pasti artikel ini berbaloi untuk dibaca! (Gambar disediakan bagi memudahkan pembaca faham) Jika anda ada komputer yang mempunyai Graphic Card dan sambungan Internet yang stabil, anda sudah boleh mula melombong! Namun perkara yang perlu diambil kira ialah berapa banyak elektrik yang akan digunakan oleh Graphic Card untuk melombong. Adakah ianya berbaloi dengan pendapatan mingguan anda? Ya, semua Graphic Card boleh digunakan untuk melombong tetapi adakah hasil perlombongan itu lebih tinggi daripada kos melombong itu sendiri? Ramai daripada rakan-rakan saya mengira 6 bulan untuk mendapat pulangan modal untuk Hardware yang digunakan dan formula yang digunakan untuk mengira pendapatan mereka ialah seperti berikut; Hasil Lombong Bil Elektrik (Kos Hard Continue reading >>

Bitcoin Percuma

Bitcoin Percuma

bitcoin percuma malaysia indonesia brunei Ditubuhkan pada Jun 2012 dan berpusat di San Francisco, California. Mempunyai hampir 3juta pengguna berdaftar di seluruh dunia. Terdapat banyak laman web yang menyediakan faucet bagi mendapatkan bitcoin percuma. Antaranya ialah : Freebitco.in : Laman web yang menawarkan bitcoin setiap jam sehingga $200. 2. Moonbit.co.in : Setiap 5 minit anda boleh mendapatkan bitcoin secara percuma di sini! 3. Bitcoinker.com : Klik setiap 15 minit untuk dapat bitcoin percuma! 4. BitcoinZebra : Kuda belang yang boleh keluarkan Bitcoin??? 5. BonusBitcoin : Claim Bitcoin bonus anda di sini !!! Bitcoin ialah sejenis matawang digital, dicipta dan disimpan secara elektronik. Tiada siapa atau mana-mana badan yang boleh mengawal Bitcoin. Tidak seperti matawang kertas yang dicetak oleh bank, Bitcoin hanya dicipta melalui perlombongan maya yang memerlukan komputer menyelesaikan masalah matematik yang semakin kompleks setiap hari. Perlombongan maya boleh dilakukan sesiapa sahaja, orang awam atau syarikat. Cuma sekarang ini perlombongan maya semakin tinggi kosnya kerana pertambahan kesukaran untuk menyelesaikanmasalah matematik yang tersebut diatas. Ciri ini menyebabkan sesetengah pakar berpendapat Bitcoin adalah penyelamat ketika kemelesetan ekonomi. Ini kerana, nilainya tidak dikawal oleh mana-mana institusi kewangan yang menjadi alat organisasi tertentu untuk memanipulasi ekonomi bagi keuntungan peribadi. Kewujudan Bitcoin secara maya telah memudahkan pemindahannya keseluruh dunia, iaitu kelebihan yang tidak didapati oleh mana-mana aset walaupun emas! Apa yang menyebabkan Bitcoin berbeza daripada matawang konservatif? Bitcoin juSiapa yang memulakan idea ini?ga boleh membeli barang seperti matawang konservatif yang lain. Namun, apa yang tidak boleh ditan Continue reading >>

More in ethereum